Close sidebar
Close sidebar

Mai multi elevi dintr-o scoala din Pitesti refuza sa intre la ore de cateva zile din cauza unui coleg cu ADHD. Autoritatile cauta solutie sa rezolve problema

Elevii clasei a saptea B de la Scoala Generala numarul 16 din Pitesti refuza de trei zile sa intre la cursuri invocand comportamentul unuia dintre colegii lor, diagnosticat cu ADHD.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acesti elevi au si protestat pe holurile scolii pentru ca, spun ei, se tem de comportamentul copilului cu ADHD. "Vrem respect", "Vreau sa fiu protejat" sau "Vreau sa mi se respecte drepturile", sunt cateva dintre pancartele pe care acestia l-au afisat in holurile institutiei de invatamant.

Seful Inspectoratului Scolar Arges, Dumitru Tudosoiu, s-a aratat deranjat de aceasta situatie si el este de parere ca adultii sunt cei care ii instiga pe copii la un astfel de comportament. "Ma deranjeaza extrem de mult atitudinea pe care o imprima adultii catre odraselele lor. Nu cred ca este corect sa-i invatam pe copii sa nu fie rsponsabili, cuviinciosi", a spus Tudosoiu.

Elevul diagnosticat cu ADHD invata la Scoala Generala numarul 16 de un an si jumatate, iar specialistii care l-au evaluat din punct de vedere psihologic spun ca acesta nu reprezinta un pericol social.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Copilul merge la scoala insotit de unul dintre parinti, care asista la cursuri.

Autoritatile din Arges cauta acum o solutie legala in acest caz. Prefectul judetului, Cristian Soare, a convocat reprezentantii scolii, ai ISJ si DGASPC, dar si medici psihologi la o intrunire pentru a se discuta despre situatia creata.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI