Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Mai mulți influenceri verificați de ANAF nu și-au declarat veniturile încasate

Mediul online este unul bănos, mai ales dacă ajungi să fii un influencer de succes. În acest context, însă, mai mult de jumătate dintre influencerii verificați de ANAF nu și-au declarat veniturile încasate.

Laura Macovei,

Mai mulți influenceri verificați de ANAF nu și-au declarat veniturile încasate

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, FISCUL a recuperat aproximativ un milion de euro din taxele neplătite de aceștia, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Măsurile luate de FISC

Prin urmare, FISC va verifica permanent conturile celor care se îmbogățesc în mediul online.

Citeste si: Una dintre cele mai mari artiste din România anunță că nu va participa la nunta lui George Simion. Care este motivul

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Noi am verificat în ultimele 12 luni 87 de persoane fizice, care au obținut venituri din acest gen de activități. În cazul a 56 de persoane fizice s-a stabilit că nu au declarat integral sau chiar deloc, le-am calculat impozitul, iar impozitele stabilite sunt în valoare de 6,1 milioane de lei, aproape 1 milioan de euro.

Ce ar putea face statul cu acești bani? Se pot face multe lucruri, putem să băgăm apă și canal pe două străzi, poate să asfaltăm străzile într-un sat mai mic.

Urmărim banii care vin de la Facebook și vedem ce bani intră în conturile din România. Le-am făcut calculul, le-am emis decizia și le-am luat banii. Îmi doresc ca în perioada următoare să reușim să creăm un departament în cadrul Antifraudă ca să urmărim activ din mediul online.

Citeste si: Șantaj online, flagrant în realitate

Soluția este ca să avem programele informatice care să facă acest lucru și nouă să ne apară niște stegulețe, niște atenționări că o persoană apare foarte des într-un asemenea mediu, obține venituri de acolo și nu le declară ”, a precizat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI