Cei opt jurnaliști ai redacției Radio Sputnik din Republica Moldova, versiunea în limba română, și-au depus demisia „in corpore”: „Nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”, relatează Mediafax. 

Citeste si: MAE anunț pentru cetățenii români de pe teritoriul Federației Ruse: Este recomandat să părăsească Rusia cât mai curând

„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială redacției care ne impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnalismului, precum și bunului simț.

Noi suntem cetățenii acestei țări și nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări. Am încercat să păstrăm în cadrul redacției radio un echilibru social și politic, dar lucrurile au degradat”, se precizează în demisia celor opt jurnaliști.

Jurnaliștii din Republica Moldova militează pentru pace

Cei opt declară că militează pentru pace și condamnă „vehement orice agresiune militară, care seamănă moarte”.

Decizia jurnaliștilor de a-și da demisia a fost publicată de Andrei Porubin, prezentator al postului de radio. Documentul este semnat de opt jurnaliști.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia îşi închide spaţiul aerian pentru 36 de ţări

Mai mulți jurnaliști ruși au demisionat de la organele de presă din Rusia după ce Moscova a invadat Ucraina. Prin mesaje publice, aceștia și-au anunțat demisia dând vina pe evenimentele recente. Duminică, UE a interzis organele de media din Rusia, Russia Today și Sputnik, a informat Sky News.

Jurnaliștii și-au anunțat demisiile pe rețelele de socializare.

Negocierile Rusia- Ucraina s-au încheiat

Ministrul de Externe al Belarus, Vladimir Makei, a salutat luni delegațiile din Ucraina și Rusia, asigurându-i că ar trebui să se simtă „pe deplin în siguranță”.

Citeste si: Anunțul Ministerului Apărării Naționale: ,,Militarii francezi au început pregătirea pentru dislocarea în România!”

„Dragi prieteni, președintele Belarusului mi-a cerut să vă urez bun venit și să vă ofer totul pentru munca dumneavoastră, așa cum s-a convenit cu președintele Zelenski și președintele Putin. Puteți să vă simțiți complet în siguranță aici. Aceasta este datoria noastră sfântă”, a declarat Makei.

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană s-au încheiat luni, după aproximativ patru ore de discuții. Ucraina a cerut încetarea focului și retragerea trupelor ruse.

Citeste si: Hackerii au atacat site-ul agenției naționale de presă TASS și cere oprirea știrilor false


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si