Minorii de la o casă de copii au fost exploatați prin muncă. Aceștia ar fi fost duși cu un dric să adune fructele din livada unui afacerist care deține o firmă de pompe funebre.

Conducerea casei de copii spune că minorii au fost duși să își petreacă o zi din vacanță la țară.

Copii, exploatați prin muncă

Minorii, șase băieți, ar fi fost scoși din casa de copii la data de 11 august și duși în localitatea Hodivoaia la 15 kilometri distanță.

Pentru că în satul în care au ajuns minorii oamenii care muncesc cu ziua sunt greu de găsit, ei ar fi fost o soluție atractivă pentru conducerea instituției, dar și pentru cel care a beneficiat de „roadele muncii” lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat din Bârlad și-a tăiat plămânul accidental, cu flexul. Cum s-a petrecut totul

Șefa orfelinatului a spus că băieții s-au distrat pe parcursul zilei și că au fost puși, apoi să facă și o compunere despre experiența lor în livadă.

„Activitatea a constat în activităţi în aer liber, copiii s-au jucat cu copiii din împrejurimi. Au făcut un grătar, s-au jucat cu animăluţele din grădină, au dat de mâncare păsărilor din ograda respectivă.

Seara s-a terminat cu un foc de tabără", a declarat Claudia Drume, șef centru Casa Albastră, potrivit antena3.ro

Autoritățile au făcut controale la centrul de copii

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu a efectuat verificări la Casa Albastră, centrul de care aparțineau minorii. Raportul cu neregulile constatate a fost înaintat către Ministerul Muncii și cel al Familiei.

În urmă cu o lună, autoritățile au descoperit nereguli la această casă de copii. Inspectoratul pentru Situații de Urgență au descoperit că sunt improvizații la instalația electrică.

În urmă cu câteva săptămâni, au fost făcute renovări, iar pe atunci copiii ar fi fost ciuruiți de pleoșnițe. Chiar înainte ca autoritățile să facă controale în casele de copii și azilele de bătrâni din România, centrul de copii a fost renovat și dezinfectat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si