Reținerile celor doi suspecți, cetățeni spanioli, au avut loc în cadrul operațiunii 'CITRUX', care a debutat în cadrului unui „Plan național împotriva furturilor din agricultură”. Acțiunile s-au desfășurat pentru a răspunde activității infracționale care are loc frecvent în sezonul de recoltare a portocalelor, între lunile noiembrie și iunie ale fiecărui an.

Oamenii legii au inspectat mai multe unități dedicate achiziționării de portocale pentru industrie. Unitățile pe care le-au avut în vizor autoritățile sunt situate în regiunile Ribera Alta și Baja din provincia Valencia, iar acțiunile oamenilor legii au venit pentru a verifica originea produselor distribuite.

Totodată, s-a procedat la analiza documentelor agricole, potrivit jurnaliștilor de la   Informa Valencia. De asemenea, a fost intensificată supravegherea în zonele respective. 

Citeste si: Pepenii de Dăbuleni ar putea deveni produs cu indicație geografică protejată/Ministerul Agriculturii întârzie procesul

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce oamenii legii au verificat aproximativ o mie de documente, s-a sesizat că mai multe dintre acestea erau parțial falsificate, iar altele în totalitate. Mai mult, autoritățile spaniole au constat că actele proveneau din diverse presupuse vânzări efectuate în magazine. Se presupune că cei investigați au folosit acest document falsificat pentru a putea introduce legal produsul în depozite fără a ridica suspiciuni din partea responsabililor de depozit.

Mai mulți români sunt cercetați în furturile de portocale

În cele din urmă, operațiunea autorităților spaniole s-a încheiat cu arestarea a doi bărbați de naționalitate spaniolă, în vârstă de 40, respectiv 41 de ani. Mai mult, sunt cercetate alte 19 persoane, patru femei și 15 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 64 de ani, de naționalitate spaniolă, română și marocană. Acestea sunt acuzate de 11 infracțiuni de furt, trei de fals în acte, înșelăciune și fraudă la asigurările sociale.

Citeste si: Nicolae Ciucă a declarat că benzinăriile private nu pot fi obligate să aplice reducerea de 50 de bani. Vezi declarațiile premierului

Prin această operațiune, Garda Civilă a reușit să deschidă 23 de fapte penale și a confiscat peste 11.200 de kilograme de portocale furate, cu o valoare economică pe piață de peste 3.300 de euro, și peste 990 de euro în numerar.

Procedurile au fost predate la Tribunalul de Primă Instanță și de Instrucție 1,2,5,6,7 din Alzira, la Tribunalul de Primă Instanță și de Instrucție 2,4,5 și 6 din Sueca și la Tribunalul de Primă Instanță și de Instrucție din Picassent.

Citeste si: Femeie însărcinată din Iași, bătută cu lanțul de concubin


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si