"Din cauza lor, că nu sunt în stare să scrie acolo, trebuie să plătescu eu?"

Oamenii cer explicații pentru conturile oprite

Din interiorul sediului ANAF se aud țipete. Cu nervii întinși la maximum, oamenii cer explicații cu privire la conturile oprite pentru datorii plătite de ani buni. Acest bărbat spune că a primit o somație pentru a achita asigurarea de sănătate a unui angajat din 2018.

Acum bate drumuri de la un sediu la altul cu un teanc de hârtii.

Nu este singurul care s-a trezit din senin că are restanţe de platit la stat.

Citeste si: O nouă taxă propusă de PSD, pe "agenda de discuții" a alianței de guvernare

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Acest bărbat a fost chemat la fisc pentru o amendă pe care a plătit-o în urmă cu 2 ani. Colac peste pupăză, ANAf i-a pus poprire pe cont.

"Ei imi cer sa mai platesc o data! eu am chitanta care sa arate ca am platit dar nu pot sa rezolv nimic."

Ce spun specialiștii

În primele 5 luni ale acestui an, peste 12.000 de contribuabili au fost verificați. Și s-au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 365 de milioane de lei. Acest val de verificări nu vine din neant, spun experții fiscali.

Citeste si: VIDEO- Amânarea ratelor nu va fi pentru toată lumea. Aceasta se va aplica celor care au avut o creștere a cheltuielilor de cel puțin 25%

Adrian Bența, expert fiscal: "Astăzi există un deficit uriaș în bugetul de stat, iar acel deficit trebuie acoperit din niște surse de finanțare. Acțiunile ANAF-ului nu fac decât să aducă mai mulți bani la buget, colectând taxele pe care noi le datorăm. Având în vedere lipsa digitalizării ANAF, nu este exclus să primim somații pentru dări pe care le-am plătit cu ani în urmă sau de care nici măcar nu știm. Uneori somațiile nu ajung la pers fizice și se ajunge direct la blocarea contului bancar."

Citeste si: Un adolescent de 15 ani a decedat după ce a intrat în râul Bega să se răcorească

Ca să nu ajungem cu popriri pe cont, ar trebui să cerem informații cu privire la datorii la ghișeul ANAF. Potrivit legii, datoriile se prescriu după 5 ani. Însă acest lucru poate fi decis doar de o instanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si