Judecătorii au pronunțat pedepse de până la 16 ani de închisoare, ieri seara, la Assises de Corse-du-Sud, în cazul agresării unei mame și a fiicei acesteia la domiciliul lor, în luna septembrie a anului 2018, la Bonifacio din Franța. Este vorba de un proces pentru extorcare organizată, tentativă de omor și viol. Hoții au plecat apoi cu o prada în valoare de 2.000 de euro, departe de milioanele la care sperau românii. 

Cei opt vinovați, toți de cetățenie română s-au prezentat de mai bine de două săptămâni în acest lung proces care a durat 12 ore pentru a le permite juraților să delibereze. Pedepsele pronunțate variază de la 16 la 2 ani de închisoare și achitare. Aceste pedepse sunt cu mult sub cerințele procurorilor care au cerut până la 24 de ani de închisoare.

Citeste si: După doi ani de la moartea lui George Floyd, Biden a semnat un ordin executiv privind reformarea organelor de poliţie federale și locale

Pentru avocații apărării, sentințele pronunțate sunt considerate  „mai corecte și mai realiste în raport cu faptele pretinse”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Partea civilă afirmă că  „s-a făcut dreptate” și „faptele au fost recunoscute”.

Părțile au acum 10 zile pentru a depune contestație la condamnări.

O altă grupare de români a șocat Franța

Un alt caz cu o grupare de români a șocat Franța. O reţea de cerşetori români a fost destructurată de oamenii legii din Franţa. Româncele, costumate în musulmane, câștigau pe seama oamenilor până la 500 de euro zilnic.

Brigada pentru Protecţia Familiei (BPF) din Aulnay-sous-Bois împreună cu procurorii din Bobigny au destructurat o reţea de cerşetori români, alcătuită din femei şi copii, care opera în intersecţiile oraşelor de pe Sena şi în faţa unor moschei.

Citeste si: O femeie şi copilul ei au ajuns la spital după ce au fost accidentaţi pe o trecere de pietoni din Galați

În total, 10 persoane au fost duse la audieri, într-un dosar de "trafic organizat de carne vie", "grup criminal organizat" şi "deprivarea de îngrijire a unui minor". Conducătorii reţelei riscă să petreacă peste 20 de ani în spatele în gratiilor în Franţa.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ancheta a început în luna martie a acestui an, după ce polițiștii de la BPF Aulnay-sous-Bois au văzut femei și copii cerșind la răscrucea principală a acestei comune din Seine-Saint-Denis. Apoi a fost organizată supravegherea: anchetatorii au observat că un grup obișnuit de vehicule lăsau femei și copii dimineața și îi ridicau seara, după o zi de aproape zece ore de cerșit.

Citeste si: Doi brașoveni au furat o mașină, iar apoi au abandonat-o. Au crezut că au dat marea lovitură


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si