Close sidebar
Close sidebar

Mai mulți români vor petrece ani grei în spatele gratiilor după ce au terorizat o mamă și pe fetița ei

Magistrații din Franța au decis, ieri seară, condamnarea a opt români, după ce au fost găsiți vinovați în cazul agresării unei mame și a fiicei acesteia la locuința lor din Bonifacio, în departamentul francez Corse-du-Sud, în luna septembrie a anului 2018. 

Alexandra Costea,

Mai mulți români vor petrece ani grei în spatele gratiilor după ce au terorizat o mamă și pe fetița ei

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Judecătorii au pronunțat pedepse de până la 16 ani de închisoare, ieri seara, la Assises de Corse-du-Sud, în cazul agresării unei mame și a fiicei acesteia la domiciliul lor, în luna septembrie a anului 2018, la Bonifacio din Franța. Este vorba de un proces pentru extorcare organizată, tentativă de omor și viol. Hoții au plecat apoi cu o prada în valoare de 2.000 de euro, departe de milioanele la care sperau românii. 

Cei opt vinovați, toți de cetățenie română s-au prezentat de mai bine de două săptămâni în acest lung proces care a durat 12 ore pentru a le permite juraților să delibereze. Pedepsele pronunțate variază de la 16 la 2 ani de închisoare și achitare. Aceste pedepse sunt cu mult sub cerințele procurorilor care au cerut până la 24 de ani de închisoare.

Citeste si: După doi ani de la moartea lui George Floyd, Biden a semnat un ordin executiv privind reformarea organelor de poliţie federale și locale

Pentru avocații apărării, sentințele pronunțate sunt considerate  „mai corecte și mai realiste în raport cu faptele pretinse”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Partea civilă afirmă că  „s-a făcut dreptate” și „faptele au fost recunoscute”.

Părțile au acum 10 zile pentru a depune contestație la condamnări.

O altă grupare de români a șocat Franța

Un alt caz cu o grupare de români a șocat Franța.

O reţea de cerşetori români a fost destructurată de oamenii legii din Franţa. Româncele, costumate în musulmane, câștigau pe seama oamenilor până la 500 de euro zilnic.

Brigada pentru Protecţia Familiei (BPF) din Aulnay-sous-Bois împreună cu procurorii din Bobigny au destructurat o reţea de cerşetori români, alcătuită din femei şi copii, care opera în intersecţiile oraşelor de pe Sena şi în faţa unor moschei.

Citeste si: O femeie şi copilul ei au ajuns la spital după ce au fost accidentaţi pe o trecere de pietoni din Galați

În total, 10 persoane au fost duse la audieri, într-un dosar de "trafic organizat de carne vie", "grup criminal organizat" şi "deprivarea de îngrijire a unui minor". Conducătorii reţelei riscă să petreacă peste 20 de ani în spatele în gratiilor în Franţa.

Citeste si: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Ancheta a început în luna martie a acestui an, după ce polițiștii de la BPF Aulnay-sous-Bois au văzut femei și copii cerșind la răscrucea principală a acestei comune din Seine-Saint-Denis. Apoi a fost organizată supravegherea: anchetatorii au observat că un grup obișnuit de vehicule lăsau femei și copii dimineața și îi ridicau seara, după o zi de aproape zece ore de cerșit.

Citeste si: Doi brașoveni au furat o mașină, iar apoi au abandonat-o. Au crezut că au dat marea lovitură

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI