UPDATE: Una dintre persoanele rămase blocate în Peştera Huda lui Papară din Munţii Apuseni a fost scoasă la suprafaţă de salvatorii speologi după aproape cinci ore, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu. Ea a precizat că echipele de intervenţie au găsit 11 persoane în interiorul peşterii, deşi autorităţile anunţaseră iniţial că este vorba despre nouă oameni blocaţi.

UPDATE: Echipele de salvare nu pot intra in pestera unde au ramas blocate 9 persoane pana cand apa nu se va retrage, a anuntat Primarul comunei Sălciu, judeţul Alba, localitate

pe raza căreia se află peşterea din Munţii Trascăului.

"Acum am ajuns în zonă, nu avem nicio informaţie despre ei pentru că în peşteră nu este semnal, iar speologii nu pot intra până nu scade debitul. Peştera e străbătută de o vale, iar cu ploile acestea torenţiale a crescut debitul foarte mult”, a declarat primarul comunei Sălciua, Vasile Lombrea, pentru Mediafax.

Cele noua persoane se aflau, luni dupa-amiaza, in interiorul Pesterii Huda lui Papara, din judetul Alba, in momentul in care in zona a inceput sa ploua torential, informeaza News.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La ora transmiterii acestei stiri, oamenii sunt blocati in interiorul pesterii din cauza unei viituri care s-a produs in apropiere.

In zona intervine o echipa de speologi de la Salvaspeo Cluj, dar si un echipaj de salvamontisti din judetul Alba care incearca sa ii recupereze pe turisti.

Totodata, drumul national 75, care duce spre Muntii Apuseni, este blocat de aluviuni aduse de viitura de pe versanti.

O echipa de la Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) Alba, dar si voluntari de la Serviciul de Urgenta al comunei Salciua, intervin in zona pentru deblocarea drumului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si