Tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Transportul a fost întrerupt pentru a permite autorităților să evacueze apa.

Mai mulți turiști au rămas blocați în Salina Praid

”În urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran”, a declarat Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Harghita, pentru Digi 24.

Citeste si: O stradă din Năvodari a fost inundată după o ploaie torențială

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceltia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor şi a unităţilor economice precum şi a internetului. La faţa locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post, a mai spus ofiţerul. 

Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului

Autoritățile au vorbit cu turiștii pentru a-i asigura că totul este sub control.

Citeste si: Cum să te protejezi în cazul unei inundații. Ce recomandări au cei de la ISU

”Nu au fost evenimente grave sau ieşite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieţii acestora.

Toţi cei 1.000 de turişti au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă şi nu există alte probleme. Momentan se lucrează la remedierea situaţiei, urmând ca salina să reintre în funcţiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si