Scăderea numărului de credincioși este pusă pe seama situației epidemiologice traversată de țara noastră și a restricțiilor de călătorie.

Majoritatea credincioșilor poartă masca de protecție

Pentru siguranța pelerinilor, suprafața așezată peste raclă, este dezinfectată la fiecare zece minute.

În Municipiul Iași există restricții de circulație între orele 20:00 și 5:00, dar pelerinii ce vin pentru a lua parte la acest eveniment religios, sunt exceptați de la restricții.

Incidenț cazurilor în Municipiul Iași este de 8,55 la mie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Ne bazăm pe raţiune. Ieşenii nevaccinaţi au acces şi ziua, nu au de ce să vină la catedrală după ora 20.00. E greu să faci diferenţa între un pelerin vaccinat şi unul nevaccinat. Nu scrie pe fruntea nimănui. Eu cred că nu vor fi probleme”, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Citeste si: VIDEO| Prima zi de pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva: credincioșii au venit cu haine, brățări sau brelocuri pe care le ating de raclă spre a le purta noroc

Pelerinii se pot închina la racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Gheorghe Pelerinul 

Există un culoar unic prin care pelerinii ajung la raclă, păstrând astfel distanța unul de celălalt. La dispoziția credinciosților au fost puse dozatoare cu dezinfectant. 

Ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, pe 14 octombrie, va fi sărbătorită prin slujba Sfintei Liturghii, începând cu ora 9.30.

Credincioșii vor putea lua parte la slujbă într-un număr restrâns și cu respectarea măsurilor de distanțare, dar și pe câteva ecrane mari. 

Citeste si: Calendar ortodox 10 octombrie 2021. Ce sărbătoare este dumincă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si