Close sidebar
Close sidebar

Maia Morgenstern, pe scena alaturi de fiica sa. La 18 ani, Cabiria a debutat in actorie in spectacolul Maitreyi! Cum a reactionat si ce a dezvaluit marea actrita la finalul reprezentatiei

Cabiria Morgestern, fiica actritei Maia Morgenstern, a debutat in actorie intr-un spectacol in care a jucat alaturi de mama sa.

Simona Alexa,


DISTRIBUIE
acest articol

Emotii coplesitoare, luni seara, pentru actrita Maia Morgestern. Indragita artista a urcat pe scena Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi si a jucat in spectacolul “Maitreyi” alaturi de fiica sa, Cabiria, in spectacolul ei de debut pe o scena mare de teatru.

Studenta la teatru, fiica Maiei Morgenstern are 18 ani si isi doreste sa calce pe urmele mamei sale si ale fratelui ei si sa imbratiseze o cariera artistica. In seara debutului sau, Cabiria Morgenstern a avut-o parte de un public calduros care i-a apreciat prestatia artistica. Spectacolul s-a jucat cu casa inchisa, mama si fiica interpretand in Maitreyi acelasi personaj- Cabiria a fost Maitreyi la 16 ani, iar Maia Morgenstern, Maitreyi la maturitate.  

Dupa spectacol, marea actrita le-a dezvaluit fanilor sai o intamplare petrecuta in urma cu 100 de ani in acelasi loc,  pe scena Nationalului din Iasi.

“Acum o suta de ani- adica 1917- pe scena Teatrului National din Iasi o domnisoara, proaspat absolventa a Liceului Oltea Doamna, infiorata de emotie dar pe deplin constienta de importanta momentului, recita o poezie. Umbra lui Mircea. La Cozia. Ani de zile s-a vorbit despre asta la Dorohoi. "Annuta a fost pe scena Nationalului din Iasi! Si ce frumos a recitat!"- spuneau cu totii: parintii, fratii, matusile, unchii, coridoarele, colegele....apoi

logodnicul! Bunicul. Bunica- Anneta- s-a casatorit imediat...la 17 ani. Dar nu uita niciodata sa ne povesteasca/ recite momentul de pe scena Nationalului din Iasi. Era atat de mandra si fericita....o domnisoara de 17 ani.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

....................

Ieri, 9 octombrie, pe scena Teatrului National din Iasi ...fiica mea, Cabiria Morgenstern si-a facut debutul in spectacolul Maitreyi....are 18 ani. "Inima mea, rupe-ti invelisul si iesi la lumina! Inima mea...."

- Maitreyi Devi, Dragostea nu moare. Multumesc tuturor! Multumesc viata!”, a scris Maia Morgenstern in mesajul sau emotionant.

 

Spectacolul “Maitreyi” ajunge din nou pe scena Palatului National al Copiilor pe 31 octombrie!

„Maitreyi,” revine in atentia publicului bucurestean, pe 31 octombrie la Sala Mare a Palatului National al Copiilor. Spectacolul se particularizeaza prin o inedita dramatizare dubla, realizata dupa romanul “Maitreyi”, de Mircea Eliade, cu interventii din “Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi.

El a scris “Maitreyi” dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris “Dragostea nu moare” ca raspuns, revoltata de aparitia romanului lui si de toate fanteziile de amor pe care el le marturiseste si care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie si cultura.  Punctele de vedere ale protagonistilor celebrei iubiri interzise se intalnesc pentru prima data pe o scena de teatru, in fascinanta abordare ce poarta inconfundabila amprenta regizorala a lui Chris Simion Mercurian. 

In prim plan ii veti aplauda pe: Maia Morgenstern, Raluca Aprodu/ Cabiria Morgenstern, Vlad Zamfirescu si Doru Ana. Coregrafia: Carmen Pesantez, scenografia: Adina Mastalier,  dramatizarea  si regia artistica: Chris Simion-Mercurian. Spectacol va ajunge si in tara, dupa urmatorul program: 9 octombrie Iasi, 10 octombrie Suceava, 30 octombrie Iasi.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI