"Portavocea" lui Vladimir Putin a criticat-o pe Maia Sandu că a lăsat cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig. 

Citește și: Rușii lasă Moldova în beznă

„Cine a lăsat cetăţenii Republicii Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia Republicii Moldova în toţi aceşti 30 de ani.

Ce, cetăţeana României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege”, a declarat Zaharova, potrivit deschide.md.

Maria Zaharova: Rusia a ajutat Moldova

Purtătoarea de cuvânt a lui Sergei Lavrov consideră că "prietenosul popor moldovenesc" nu este de acord cu "imaginea de agresor" a Rusiei.  

Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conştiinţa prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcţionează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou”, a mai afirmat Maria Zaharova.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ce sunt pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite în Herson după retragerea rușilor

Reprezentanta diplomației ruse subliniază că moldovenii trebuie să-și amintească cine i-a ajutat de-a lungul timpului: „Şi, în ciuda tuturor acestor greutăţi, am ajutat Republica Moldova şi cetăţenii săi. Poporul Republicii Moldova ştie şi ţine minte acest lucru şi sunt sigură că nimeni nu va uita”.

Maia Sandu, mesaj în costum popular românesc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat joi, într-o postare pe Facebook, echipele de la Chișinău și București care ”au promovat consecvent cămașa cu altiță la UNESCO”, după ce ia a fost inclusă în patrimoniul cultural.

”Avem, astăzi, o veste frumoasă – arta cămășii cu altiță, element de identitate culturală pe ambele maluri ale Prutului, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității. Bucuria este și mai mare prin faptul că decizia UNESCO privind acest dosar comun al Republicii Moldova și României vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni. Felicit echipele de la Chișinău și București, care au promovat consecvent cămașa cu altiță la UNESCO. Le mulțumesc meșterițelor care, prin muncă și dăruire, au păstrat această artă, au făcut-o să renască și să fie cunoscută lumii. Întru dăinuirea unui simbol străvechi, care spune povestea neamului nostru, înveșnicit pe cămășile tradiționale românești de bunicile și mamele noastre, și transmisă noilor generații”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Putin, deschis la discuții cu Joe Biden?

Preşedintele Vladimir Putin este deschis la discuţii privind o posibilă soluţionare a conflictului din Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruseşti împiedică căutarea unui potenţial compromis, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că este dispus să vorbească cu Putin dacă şeful Kremlinului caută o modalitate de a pune capăt războiului, dar că Putin nu a indicat încă acest lucru.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Preşedintele Federaţiei Ruse a fost întotdeauna, este şi rămâne deschis la negocieri pentru a ne asigura interesele", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre remarcile lui Biden.

"Calea de preferat de a ne realiza interesele este prin mijloace paşnice, diplomatice", a spus Peskov. "Putin a fost, este şi rămâne deschis la contacte şi negocieri", a insistat purtătorul de cuvânt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si