Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că avut un dialog "foarte bun" cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe tema ajutorului acordat de către ţara noastră, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la UE.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat noua lege privind ordinul de protecție. Este inclusă și "hărțuirea online"- DOCUMENT

Liderul de la Chișinău s-a întâlnit în cursul dimineții și cu premierul României, Marcel Ciolacu, care a asigurat-o de sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al Republicii Moldovei.

Afirmațiile șefului Executivului de la București au fost făcute în contextul deciziei Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare la UE, din decembrie 2023.

Maia Sandu a vorbit despre "sprijinul necondiționat al României" care ajută Moldova să avanseze pe calea aderării la Uniunea Europeană. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Klaus Iohannis, mesaj despre "ajutorul major" pe care îl acordăm Republicii Moldova 

"Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană", a scris Iohannis, pe Facebook.

El a adăugat că întâlnirea cu Maia Sandu este prima dintr-o serie de întrevederi pe care le va avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinţi, premieri şi lideri ai instituţiilor europene, care se află zilele acestea la Bucureşti cu ocazia Congresului Partidului Popular European. 

"Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie şi este esenţial ca în Europa să câştige din nou democraţia, iar mişcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului şi oferă false soluţii pentru oameni să nu se consolideze.

Sunt convins că discuţiile şi dezbaterile de la Bucureşti vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde aşteptărilor cetăţenilor noştri pentru un trai mai bun, în siguranţă şi prosperitate", a transmis preşedintele Iohannis. 

maia sandu klaus iohannis

Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Cotroceni. Președinta Republicii Moldova, discuții și la Guvern

[Sursa foto: Presidency.ro]

Maia Sandu: "România rămâne principalul susținător al Moldovei"

Maia Sandu a precizat că a vorbit cu Klaus Iohannis despre cele mai importante subiecte pe agenda bilaterală: securitatea regiunii noastre, cooperarea economică, proiectele de infrastructură care aduc cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Liderul moldovean a discutat la Cotroceni și despre importanța sprijinului României în procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv prin împărtășirea experienței din perioada negocierilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"România rămâne principalul susținător al Moldovei, cel mai important partener comercial și ancora noastră în cadrul Uniunii Europene, fapt pentru care suntem profund recunoscători", a explicat Maia Sandu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si