MIHAI TUDOSE: "Maine. Ordonanta va cuprinde si transferul contributiilor, domnule premier? Da, va cuprinde. Chiar daca patronatele zic ca nu este o solutie buna?"

Declaratiile premierului vin la 24 de ore dupa ce tot el spunea, la o intalnire cu primarii, ca nu crede ca masurile fiscale vor fi pe ordinea de zi a sedintei de guvern din aceasta saptamana.

Mai mult, surse din guvern sustineau ca Mihai Tudose n-ar vrea ca ele sa fie aprobate prin ordonanta de urgenta, ci printr-o lege. Dar s-a razgandit dupa discutiile purtate in spatele usilor inchise cu seful sau de partid si cu alti membri ai PSD.

 "Maine este pe ordinea de zi. Nu votam maine? Votam de astazi? Dar de ce toate aceste amanari? V-am spus ca nu va mai raspund daca va tineti asa dupa mine... Dar relatia cu domnul Dragnea cum este? Este foarte buna"

Premierul si presedintele PSD, Liviu Dragnea,  au venit impreuna la Parlament, dar au refuzat sa vorbeasca despre modificarile fiscale care privesc soarta a milioane de romani.

LIVIU DRAGNEA: "Domnul Tudose s-a opus ieri pachetului fiscal? Nu. Nu v-a spus ca nu mai vrea sa adopte prin ordonanta de guvern? Nu"

Una dintre controversatele masuri fiscale e trecerea contributiilor de la angajator la angajat, dar ele afecteaza grav si primariile din tara, care primesc o cota importanta din impozitul pe venit.

Scaderea acestuia de la 16 la 10% nu va face altceva, spun edilii, decat sa reduca drastic bugetele primariilor, astfel ca banii de investitii vor fi, evident, mult mai putini.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

GHEORGHE FALCA:  "Bugetele din cadrul venitului din impozitul pe venit vor scadea plecand de la 22% si vor fi localitati care vor pierde chiar si 33%"
"Sa-ti impingi proiectele pe care puteai sa le faci in doi ani... o sa le faci in patru ani"  
"Toata lumea se indoieste de rezolvarea 100% a problemei"

Ieri, primarul general Gabriela Firea critica modificarile Codului Fiscal, spunand ca ar fi o lovitura pentru comunitatile locale. Azi, atat ea, cat si alti edili din tara s-au intalnit la guvern cu premierul Mihai Tudose, cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu si cu cel de Finante, Ionut Misa. La discutii a participat si presedintele PSD Liviu Dragnea. Revolta edililor pare sa fi fost stinsa cu promisiunea ca vor primi bani in plus de la buget!

ROBERT NEGOITA: "Daca nivelul de incasari va fi sub cel din anul 2017, Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul propriu"
"Anul viitor, cand va functiona noul cod fiscal si ne vom da seama care va fi impactul real, ne vom vedea din nou cu reprezentantii guvernului pentru o noua discutie"

Cu alte cuvinte, ar trebui sa treaca trei luni ca sa ne dam seama daca revolutia fiscala va provoca dezastru in economie, asa cum prevad analistii, sau totul va fi numai lapte si miere, cum promit guvernantii.

In clocot sunt si patronatele si sindicatele, care ameninta cu ample proteste de strada. Sindicalistii sustin ca modificarile fiscale vor duce la scaderi de salarii pentru milioane de romani.

BOGDAN HOSSU: "Angajatorii nu si-au luat angajamentul ferm ca vor creste, Guvernul se bazeaza pe promisiunea lor ca vor creste"

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

VICTOR PONTA: "Nimeni nu poate garanta ca patronul vrea sau are bani sa mareasca salariile. Este cea mai proasta masura. E o ambitie a domnului Dragnea"

Ministrul de Finante da insa asigurari ca toata lumea va avea numai de castigat!

IONUT MISA: "Nu va creste efortul pe care il face un angajator pentru plata salariilor si va exista o crestere de salarii pentru angajat"

Iohannis: salariatul castiga in plus fix 3 lei.

Totusi, peste 200 de mii de angajati din IT vor avea lefuri mai mici, pentru ca in prezent acestia beneficiaza de o facilitate fiscala care dispare dupa noile reglementari. Si salariatii din companiile aflate in insolventa vor avea de patimit, caci patronii nu au parghie legala sa mareasca salariile brute. La randul lor, patronatele avertizeaza ca vor fi disponibilizari pentru ca multe firme nu vor putea suporta cresterea salaraiului minim.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si