Cei 32.000 de candidați înscriși pentru ocuparea unui post la catedră în învățământul preuniversitar concurează pentru unul dintre cele aproape 7.000 de locuri în învățământ. Mai mult de jumătate de candidați înscriși nu vor obține un post în învățământ. Pentru a promova examenul, persoanele înscrise care candidează pentru titularizare trebuie să obțină minimum nota 7, iar cei care candidează pentru suplinitori trebuie să promoveze cu cel puțin nota 5.

Examen important pentru viitorii profesori

Concursul de titularizare sau pentru obținerea postului de suplinitor în învățământul preuniversitar presupune testarea cunoștințelor de specialitate şi didactica specialităţii alese de fiecare, în baza unor programe specifice, aprobate printr-un ordin al ministrului. Subiectele pentru cele 112 discipline și traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

32.000 de candidați vor susține miercuri acest examen. Aceștia vor concura pentru obținerea unuia dintre cele 5.945 de posturi din mediul urban şi 1.342 de posturi din mediul rural.

Printre preferințele candidaților se înregistrează posturile de educatoare/profesor pentru învăţământul preşcolar cu predare în limba română și posturile de educatoare/profesor pentru învățământul primar cu predare în limba română. Printre materiile predate în gimanzaiu și liceu, preferatele candidaților înscriși la examenul de titularizare sunt educația fizică și sportul, limba și literatura română și limba și literatura engleză.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Proba se desfăşoară miercuri, 12 iulie, începând cu ora 9:00, în 105 centre de concurs şi are o durată de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere

ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă).
În aceste cazuri, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective", a anunțat Ministerul Educației.

Citește și: VIDEO- Mașină de poliție din Dolj, înconjurată de sute de tineri care au participat la un concurs de drifturi și liniuțe

Când se vor afișa rezultatele

Rezultatele examenului de titularizare se vor afișa pe 18 iulie, pe la sediile inspectoratelor școlare și pe site-uri de specialitate. Contestațiile se pot depune în aceeași zi până la ora 21:00 și pe data de 19 iulie, până la ora 12:00, la sediul inspectoratelor școlare județene sau online. Rezultatul contestațiilor va fi afișat la adresele menționate anterior pe data de 26 iulie.

Repartizarea candidaților se va face în ordine descrescătoare a mediilor de la concurs în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele școlare, pe 27 și 28 iulie.

Pentru a fi considerați promovați, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul pentru titularizare și minimum nota 5 la examenul pentru funcția de suplinitor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Concurs ecvestru în perioada 14-16 iulie în Cernica. Singurul concurs de anduranta ecvestra care are loc în totalitate în pădure


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si