In articol:
Maioneză de post. Postul Crăciunului, unul dintre posturile care se întinde pe o lungă durată este mult mai ușor de ținut dacă reușești să înlocuiești anumite produse cu unele foarte asemănătoare, care să nu conțină ouă, lactate sau carne.
Vă prezentăm o rețetă de maioneză de post cu cartofi. Se prepară rapid și este foarte gustoasă!
Ingrediente- Rețetă maionează de post
- 2 cartofi
- suc de lămâie
- o lingură muștar
- ulei de măsline
- sare
Citeste si: Rețete vechi de post pe care să le încerci până la Crăciun
Mod de preparare- Rețetă maioneză de post
Mai întâi, cartofii se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă la răcit.
După care, din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, amestecând încontinuu.Maioneza da savoare oricarui preparat
Apoi, compoziția făcuta se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită.
La final se adaugă sare după gust. Poftă bună!
Citeste si: Sarmale de post mănăstireşti: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului