Jurații din districtul Wayne i-au acordat 96 de milioane de dolari unei femei al cărei soț și fiu au fost uciși pe autostrada Interstate 75 în timp ce călătoreau la înmormântarea unui unchi.

Citește și: VIDEO- Accident grav în Cluj-Napoca. O mașină de Poliție a fost implicată în accident

Victimele, ambele din New Jersey se aflau pe autostrada I-75 în Brownstown Township când traficul a încetinit din cauza lucrărilor de reparații, iar un autotractor i-a izbit puternic din spate.

Citește și: Un muncitor care efectua lucrări la un canal a fost lovit mortal de o mașină

Potrivit mărturiilor depuse în proces, tatăl și fiul mergeau cu aproximativ 10 km pe oră când un autotractor cu remorcă care se deplasa cu o viteză de aproximativ 90 de km/h i-a lovit violent din spate.

Cum s-a produs accidentul mortal

Accidentul a avut loc la scurt timp după ce familia care îi aștepta în localitatea Sterling Heights au vorbit cu victimele la telefon și au comandat pizza pentru ei.

Mai aveau doar 30 de minute distanță până la destinație când s-a petrecut tragedia. Jude Attianese și fiul său, vedeta de baseball, Zachary, au murit în impactul devastator produs de șoferul neglijent.

„A fost o familie minunată”, a spus avocatul acuzării, subliniind că mama lui Zachary nu va mai fi niciodată la fel.

„Poți să vezi asta în ochii ei – aceasta este o durere care nu va fi înlăturată niciodată”. Tânărul Zachary era în vârstă de 20 de ani, student la o Universitate, cu o carieră promițătoare de baseball, fiind unul dintre cei mai buni jucători pe postul lui din țară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Doliu uriaș la pierderea sportivului de 20 de ani

Cu scurt timp înainte de accident, el a semnat o scrisoare de intenție cu Universitatea de Stat din Florida pentru a juca în echipa lor de baseball și mai multe alte echipe de baseball din liga majoră s-au arătat interesate de el.

Tatăl său, Jude Attianese, era proprietarul unei mici afaceri și antrenor de baseball pentru tineri în orașul său natal, Matawan, New Jersey.

Tatăl și fiul, uciși în accidentul de pe autostradă

Tatăl și fiul, uciși în accidentul de pe autostradă

[Sursa foto: Facebook]

Șoferul vinovat de accident avea Parkinson și nu-și urma tratamentul

În urma unui proces de șase zile la Tribunalul Wayne, juriul a găsit compania de camioane și șoferul acesteia vinocați de cele două decese, concluzionand că șoferul tractorului nu ar fi trebuit să fie niciodată la volan.

Mama lui Zachary și două surori mai mari au depus mărturie la proces, împreună cu experți medicali. Potrivit lui avocatului McKeen, Challenger Motor Freight și-a recunoscut responsabilitatea, dar a contestat daunele, așa că a lăsat la latitudinea juriului să decidă ce sumă să acorde familiei.

Compania canadiană Challenger Motor Freight fusese informată încă din 2015 că șoferul suferea de boala Parkinson, dar a neglijat să facă evaluări medicale suplimentare care să arate dacă este sau nu incompetent să conducă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, șoferul lua medicamente care îl făceau nesigur pentru a conduce, au aflat jurații, în plus nu și-a respectat tratamentul medical, au susținut avocații familiei.

Compania de transport va face recurs la decizia instanței

„Companiile care angajează oameni pentru a opera mașini grele, în special vehicule care merg pe drumurile publice și autostrăzi de mare viteză, au obligația de a se asigura că angajații lor sunt competenți și în siguranță pentru a face acest lucru”, a spus avocatul victimelor.

„Faptul că această companie de camioane a eșuat să facă asta a dus la moartea a doi cetățeni onești care erau iubiți de familia și prietenii lor.”

Procesul a fost intentat în numele lui Natalie Attianese, care are și două fiice. Fetele se aflau încă pe Coasta de Est. când s-a întâmplat accidentul.

Mama lor se afla în Sterling Heights, așteptând ca fiul și soțul ei să i se alăture la înmormântarea fatelui ei.

McKeen, a cărei firmă de avocatură a salutat verdictul ca fiind unul dintre cele mai mari din istoria comitatului Wayne, a declarat în timp ce raportul financiar Premiul nu poate aduce înapoi victimele, el speră să uşureze unele dintre poverile financiare ale familiei „şi poate să ofere vreo justificare că justiţia a fost făcută.”

Apărarea numește verdictul „foarte excesiv” și intenționează să facă apel. Potrivit apărării, „singurele probleme care trebuiau judecate erau daunele, nu răspunderea”. Un recurs este în derulare, potrivit News.Yahoo.com.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si