Tragedia de la Liceul Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc a adus o suferință enormă! Luni, 18 decembrie ce-a de-a patra victimă scoasă de sub dărâmături a încetat din viață.

Mama tânărului mort, alinare pentru tinerele rănite

Este vorba de David, un adolescent de 17 ani a cărui inimă a încetat mai bată, chiar dacă el a fost extrem de cooperant cu salvatori.El se afla la parter în momentul incidentului și dormea.

Nici la manevrele de resuscitare băiatul nu a mai răspuns. Încă o tânără de 17 ani a fost și ea supusă protocolului de resuscitate, iar acum ea se află în comă la spitalul din Târgu Mureș, cu fractură de coloană.

„Este în stare critică, este sedată pentru analgezie şi neuroprotecţie, este intubată, instabilă hemodinamică. Din păcate, prognosticul medicilor este extrem de rezervat”, a declarat Mariana Negoiță, purtătoare de cuvânt a Spitalului Clinici Județean de Urgență.

Citește și: Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut. De ce este acuzat Laszlo Szilveszter

Alte două fete au fost grav rănite, dar au fost conștiente în momentul în care salvatorii le-au scos de sub zidul prăbușit. Chiar mama lui David, asistentă de meseria la spitalul din oraș le-a îngrijit pe acestea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

În respectivul internat erau cazați 97 de elevi.

Din fericire însă, nu se aflau atâția în clădirea al cărei zid s-a prăbușit. Doi dintre elevi au observat însă că pereții încep să se fisureze, dar nu au mai avut și timp să iasă din internat. Această tragedie a avut loc din cauza unor lucrări care nu au fost respectate. Construită din anul 1910, clădirea nu avea un sistem de canalizare, iar utilajele au excavat pământul la o adâncime prea mare.

Familia lui David este distrusă de durere

David, care urma ca pe data de 25 decembrie să-și sărbătorească majoratul era handbalist la clubul din oraș. Acesta avea chiar antrenament luni, la ora 17:00. Tânărul studia și desenul la Liceul de Arte și este descris de colegi extrem de frumos. Profesorii săi au avut un șoc la auzul veștii cutremurătoare.

„O astfel de tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple. O viață tânără plină de vise, ruinată. Odihnește-te în pace, David!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții instituției de învățământ.

Totodată David avea în plan îndeplinirea unui vis, și anume terminarea școlii de șoferi. Familia lui este distrusă de durere, iar acum trebuie să-și găsească puterea de a-l conduce pe tânăr pe ultimul drum.

„Nu au putut să intre acolo, au trebuit oamenii să scoată nisip și cărămizi pentru a-l găsi”, a spus unchiul lui David.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citește și: Exclusiv! Lanțul greșelilor care au dus la tragedia din Odorheiu Secuiesc: ”La o clădire de genul sunt niște deformări plastice”

”David a murit strivit de prăbușirea unui zid, parte a unei clădiri construită în anul 1910, pe vremea Austro-Ungariei. Știm să protestăm indignați că Ungaria investește în Ardeal, în vreme ce noi investim în discursuri goale de conținut și ne mirăm că neromânii de acolo, nu se omoară cu dragostea după un București al politicianismului corupt și gregar. David nu mai este. Cine e vinovat pentru moartea unui copil? Cine plătește? Cui îi pasă? Bine că aruncăm cu bani publici în tot felul de paranghelii, de excursii luxoase, sau de prostii cu pretext oficial, în vreme ce ne mor copiii cu zile, în urma unor asemenea accidente nenorocite. Un băiat din Secuime credea că are toată viața înainte, cu visuri, speranțe, așteptări. Nu va mai rămâne nimic din toate astea. Doar un brad de Crăciun, cu luminițele stinse și beteală îndoliată...”, a fost mesajul postat de un profesor universitar pe pagina de Facebook.

Până acum a fost luată și prima măsură în acest caz. Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul firmei care a săpat șanțul de lângă internatul prăbușit luni în Ordoheiu Secuiesc, a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă și vătămare din culpă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si