Mama lui Mircea Badea, victimă a Securității lui Ceaușescu! Toni Grecu de la Divertis a băgat-o în bucluc
Mama lui Mircea Badea a fost reclamată la Securitate în 1989, pe vremea când era director adjunct la Teatrul Mic.
Mariana, mama celebrului Mircea Badea, a fost găsită ”vinovată” pentru închiderea Teatrului Mic, după un spectacol controversat care s-a jucat de actorii acestui teatru la Craiova. Dinu Săraru, fost director al Teatrului Mic, a povestit că Securitatea a tăiat și distrus toate decorurile, iar echipa teatrului a fost dată afară.
Totul a fost provocat de piesa ”Astă seară stau acasă”, o comedioară cu accente politice scrisă de Toni Grecu (devenit ulterior celebru cu trupa Divertis).
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Piesa a trecut cu chiu cu vai de comisia de cultură a Partidului Comunist Român și s-a jucat cu succes la Teatrul Mic din Capitală. La un moment, dat, Mariana Badea a însoțit echipa la Craiova, acolo unde a avut loc o reprezentație. Culmea ironiei, în timpul reprezentației s-a întrerupt curentul pe scenă și apoi în toată Craiova.
”Eu dormeam liniştit la Bucureşti, în timp ce teatrul cu trupa, împreună cu directoarea adjunctă, mama lu’ Mircea Badea pe care-l ştie toată lumea, era la Craiova. A doua zi dimineaţa mi-au spus c-a fost un succes monstruos şi n-am apucat să-nchid telefonul cu ăia de la Craiova că m-a chemat Tamara Dobrin la CC. Zice “mă, unde ai fost tu cu spectacolul ăsta aseară?”. Zic „n-am fost nicăieri, am fost acasă, am dormit”, „Da’ tu de ce-ai trimis spectacolul la Craiova?”, „păi, zic, dom’ne, în turneu, m-am umplut de bani”, „ne-am nenorocit amândoi, au reclamat ăia de la Securitate că aţi făcut propagandă şi s-a stins lumina”. Adică tovarăşii au făcut o legătură între poveste şi stingerea luminii din Craiova!!!! Bineînţeles, de-aici s-a declanşat o anchetă extraordinară”, a povestit Dinu Săraru.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
”Ei, din această ipostază, în 1989, Teatrul Mic a fost pur şi simplu zdrobit, directorul dat afară (în ’89, când trebuia să fiu felicitat!), toate decorurile distruse, de la toate piesele şi toată lumea era disidentă, numai directorul Teatrului Mic împreună cu toată trupa nu mai era”, a încheiat Săraru.