Internetul a fost împărțit în două în momentul în care o mămică din Gorj și-a făcut publică supărarea, susținând că fiul ei, pe nume Vladimir, ar fi fost discriminat la grădiniță de cele două educatoare ale sale, la serbarea de final de an, stârnind o revoltă totală în mediul online.

La scurtă vreme după ce cazul s-a popularizat, a venit și răspunsul cadrelor didactice, care au un cu totul punct de vedere.

Mai mult decât atât, susțin faptul că mămică ar fi avut, de fapt, un comportament neadecvat de-a lungul timpului. Iată toate detaliile!

Citește și: Copil de 10 ani, dispărut în apele Siretului! Ce a făcut băiețelul înainte de a fi văzut pentru ultima dată. "Sperăm la o minune"

Mesajul postat de mama lui Vladimir, care acuză educatoarele că i-au discriminat copilul

Mama lui Vladimir a postat în mediul online o imagine de la serbarea de final de an, în care se putea observa faptul că toți copiii erau costumați conform rolurilor pe care le aveau, însă fiul său era singurul care nu avea nicio costumație, dar nici poezie de recitat, acuzându-le pe educatoare de faptul că, în mod intenționat, nu au vrut să-i ofere băiețelului cu nevoi speciale poezie și, respectiv, un rol în cadrul serbării.

În final, mama a ținut să precizeze faptul că lucrurile nu vor fi trecute cu vederea și că va face demersuri pentru a i se face ei și fiului său dreptate.

„Cam așa s-a ținut serbarea la grădinița cu program prelungit N., grupa mare! Singurul copilaș necostumat pentru serbare a fost V., pe ce motiv, nu știu, dar bănuiesc! Domnișoarele educatoare, Adelina P. și Georgiana V.,

nu au avut buna plăcere să îmi spună și mie cum să-l îmbrac pe copil potrivit pentru serbare! Când le-am întrebat, mi s-a răspuns așa, mai de sus, că puteam să.l îmbrac și eu, adică ceva de genul, tot eu sunt vinovată că ceilalți părinți au primit în ghiozdanele copilașilor rolurile și cum să-i îmbrace, numai noi, nu! Sincer, am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat astăzi, adică, pe mine ca mama m-a durut, dar asta nu rămâne așa, că nu e ok”, a scris mama copilului pe rețelele sociale.

Reacția educatoarelor, după ce au fost acuzate de discriminare

La scurtă vreme de la mesajul postat în mediul online de către mama revoltată, a venit și răspunsul celor două educatoare, care au întors întreaga situație chiar împotriva mămicii revoltate.

Mai exact, acestea au precizat că Vladimir a fost întotdeauna tratat exemplar la grădiniță, protejat și apreciat și că, la fel ca toți ceilalți copii, și el a primit în ghiozdan un bilețel cu rolul pe care ar fi trebuit să-l interpreteze, alături de o scurtă poezie cu 4 versuri, bilețel care se pare că nu a ajuns la mama sa. Au precizat că după ce le-au distribuit bilețelele, i-au înștiințat pe părinți în grupul online pentru a avea în vedere acest aspect, atașând alături și dovada mesajului trimis.

Acestea au menționat faptul că, cel mai probabil, bilețelul a fost pierdut din ghiozdan, însă că lucrurile s-ar fi soluționat în cazul în care mama le-ar fi semnalat acest lucru, așa cum a procedat o altă mamă care nu a găsit în ghiozdanul copilului ei bilețelul cu rolul și poezia care i-au fost

atribuite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, educatoarele au precizat că mama revoltată nu se află la prima „abatere”, aceasta ignorând în repetate rânduri cerințele impuse pentru toți părinții, dar și că, la un moment dat, le-ar fi dat de înțeles că și-ar dori chiar ca ele să-i taie unghiuțele copilului ei la grădiniță. 

Citește și: VIDEO Momentul tragic al ultimului sărut dintre doi îndrăgostiți, la Marea Neagră. Tânăra a fost trasă de valuri în larg

„Vreau să precizez faptul ca toți copilașii au primit roluri, inclusiv V., pe care le-am pus în ghiozdănel, dupa care am anunțat printr-un mesaj pe grupul de părinți ca rolurile au fost distribuite copiilor și să găsească costume potrivite fiecărui personaj.

Numai ca mămica susține ca la copilul ei nu i s-a dat niciun rol și a așteptat până în ziua cu serbarea să vină să facă scandal în fața tuturor ca cel mic de ce nu are costum și poezie în loc să vină să ne întrebe ce s-a întâmplat cu poezia lui care probabil a căzut pe undeva când acesta a umblat în ghiozdănel, fapt care s-a întâmplat și cu o altă fetiță, dar mama a venit și ne-a spus și am rezolvat imediat problema, dându -i din nou poezia.

Acest copil special este unul dintre cei mai cuminți copii, e liniștit, a fost integrat la toate activitățile noastre, îi dădeam în fiecare zi să mănânce în gurița deoarece din păcate el nu poate singur.

Datorită faptului ca cel mic nu poate să vorbească, i-am dat o poezioară scurtă de 4 versuri pe care aveam de gând să o spunem împreună și totodată era inclus și la dansul de la finalul serbării unde trebuia să danseze cu Adelina, colega mea deoarece avem un număr impar de copii așa cum s-a întâmplat și la serbarea de Crăciun.

Cu această mămică am avut numai probleme din cauza ca am îndrăznit să îi spunem cu ceva timp în urmă să respecte și ea anumite reguli ca toți ceilalți părinți, adică să încerce să îl aducă pe cel mic mai devreme de ora 10, să nu mai intre încălțată în clasă, ne-a bătut apropouri cum ca să îi tăiem noi unghiuțele la cel mic deoarece la ea nu stă și multe alte lucruri care nu țin de noi.

Citeste si: Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită are ochi și pentru Patrick: „Dacă ea se folosește de mine ca să te reaprindă pe tine?”- kfetele.ro

Citeste si: Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București: "Mi-am văzut copilul meu tăiat, mort, într-un hal fără de hal"- radioimpuls.ro

Din acest motiv, doamna a așteptat să creeze tot acest scandal denigrându-ne și spunând ca l-am exclus pe cel mic. Poza pe care ea a postat-o nu este de la serbare, ci dinaintea acesteia unde copiii așteptau cuminței pe scaunele să termine grupa care a avut serbare înaintea noastră, ca după aceea și noi să intrăm în clasa respectivă unde s-a ținut serbarea, unde copilul nu a fost marginalizat, ci a fost așezat între ceilalți copii, dar când am intrat în sala unde s-a ținut sceneta, doamna a venit direct în fața părinților spunând în gura mare ca cel mic nu a primit rol, și că nu are de ce să stea la serbare, l-a luat de mânuță și a plecat.

Doamna director s-a dus după acesta, rugând-o să rămână la serbare, dar nu a fost cale de înțelegere.

Am muncit foarte mult pentru această serbare de final de promoție să se termine așa. Numai cine lucrează în domeniu știe ce înseamnă să lucrezi cu peste 20 de copii zilnic și câtă grijă implică asta.

Dar e mai ușor să faci rău", a fost răspunsul educatoarei la postarea mămicii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si