Printre persoanele care au dispărut se numără și un cuplu care a venit din orașul vecin Caravaca. Una dintre prietenele lor care i-a însoțit în noaptea tragediei i-a transmis mamei sale un mesaj audio chiar din timpul incendiului.

Incendiul a avut loc în sud-estul orașului Murcia și a izbucnit în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 06:00, în clubul La Fonda, înainte de a se extinde la alte două cluburi din apropiere Teatre și Golden, spun autoritățile. 

Citește și: VIDEO. Tragedie într-un club de noapte din Spania. Cel puțin 13 morți după un incendiu cumplit care amintește de Colectiv

„Mamă, te iubesc!”. Mesajul pe care o tânără prinsă în incendiul din Spania i l-a transmis mamei sale

„Mamă, te iubesc!”. Mesajul pe care o tânără prinsă în incendiul din Spania i l-a transmis mamei sale

Mai multe persoane sunt date dispărute

În ceea ce privește numărul de persoane date dispărute, raportările au stat diferit. Ziarul local La Verdad de Murcia a transmis că 18 persoane au fost date dispărute, citându-l pe primarul orașului José Ballesta. Încă nu este clar dacă aceste cifre le includ pe persoanele care au fost deja găsite.

Până în acest moment, cauza incendiului care a luat 13 vieți nu este clară.

Printre persoanele date dispărute se numără și cuplul format din Jorge și Rosa Bajiota care au venit în orașul vecin alături de alți doi prieteni, spune El Mundo. Cuplul avea trei copii împreună.

Citește și: VIDEO. "Un preot a vrut să demonstreze că există Dumnezeu și a intrat în cușca cu lei". Ce a urmat

Una dintre prietenele care era cu ei în noaptea incendiului i-a transmis un mesaj audio mamei sale chiar în timpul incendiului. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Te iubesc, mamă. O să murim, mamă, te iubesc”. Pe fundalul mesajului audio se auzeau oamenii care strigau în disperare pentru ca luminile să fie aprinse. 

Nu se știe dacă femeia de 28 de ani se află printre persoanele decedate, dar tatăl ei a fost identificat de presa din Spania și a declarat că nu a primit nicio veste de la ea. 

Citește și: Incendiu de vegetație în Buciumeni. A fost solicitată scoaterea de sub tensiune a liniei de contact între Chitila- Buftea- Periş. La fața locului intervin 16 autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD

„Mamă, te iubesc!”. Mesajul pe care o tânără prinsă în incendiul din Spania i l-a transmis mamei sale

„Mamă, te iubesc!”. Mesajul pe care o tânără prinsă în incendiul din Spania i l-a transmis mamei sale

Potrivit primarului, daunele structurale ale clădirilor au îngreunat accesul. 

„Ceea ce facem în acest moment este să încercăm să extragem cadavrele, să securizăm zona, să ne ocupăm de familii, să le identificăm, ceea ce nu este deloc ușor”, a declarat Ballesta. 

Autoritățile au spus că patru persoane: două femei de 22 și 25 de ani și doi bărbați în vârstă de 40 de ani au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

„Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la primul etaj al clubului de noapte, care are un parter și un etaj”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției naționale Diego Seral, pentru Radio Onda Regional de Murcia.

11 din 13 cadavre au fost recuperate până în aceste momente doar de la primul etaj al Fonda, iar alte două fete au fost găsite printre dărâmături la parter. Poliția a spus că temperatura din clubul de noapte ar fi putut ajunge de la 1.000 până la 1.500 de grade Celsius, potrivit La Verdad de Mercia.  

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Éric Hernández, originar din Nicaragua este una dintre persoanele dispărute. Își sărbătorea ziua de naștere și împlinea 30 de ani alături de prieteni și de familie, cu fratele său Sergio, cu mama sa, Marta, la clubul La Fonda, a transmis ziarul.

Vărul său, Walter Hernández, care a supraviețuit părăsind grupul pentru a bea ceva la etajul inferior a spus că opt membri ai petrecerii sunt dați dispăruți.

Orașul a anunțat trei zile de doliu pentru persoanele care au murit și au fost coborâte steagurile în bernă în fașa Primăriei din Murcia.

Regele Spaniei a declarat că simte „durere și consternare” după această zi tragică din Murcia și a oferit mulțumiri salvatorilor pentru „munca lor exemplară”.

Premierul Pedro Sanchez și-a arătat „solidaritatea cu victimele și rudele victimelor tragicului incendiu dintr-un club de noapte din Murcia.

Citește și: Pompierii intervin în cazul unui incendiu de vegetație, în Glina. Flăcările au cuprins 12.000 de metri pătraţi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si