"Peronul unei gări dintr-un oraş polonez. E o forță, o speranță uriaşă în această fotografie. (...) E păsare imensă", scrie Irina Ionescu Homoriceanu pe Facebook.

Citeste si: Volodimir Zelenski a supraviețuit după trei tentative de asasinat, potrivit The Times

"Mamele din Polonia au lăsat pe peron cărucioarele copiilor lor pentru mamele din Ucraina care vin cu copii în brațe. Ce să mai zici în plus, nu mai zici. 

Mamele din intreaga lume se mobilizează pentru a le ajuta pe femeile cu copii din Ucraina

Pe mine toate gesturile astea mici, toată zbaterea voluntarilor la granițe, a celor din instituțiile statului care se zbat să facă bine, a ongurilor care se dau peste cap şi trimit tone de ajutoare pentru toți dezrădăcinații din Ucraina, mă încarcă cu speranță şi cu tone de emoție. Nu sîntem pierduți", a scris utilizatoarea unei rețele sociale pe pagina sa personală.

Ministrul Familiei din România, ajutor pentru copii orfani din Ucraina

Gabriela Firea, Ministrul Familiei a informat vineri că în zilele următoare aproape 1.000 de copii orfani ucraineni vor ajunge în România. Unul dintre primele grupuri, alcătuit din 85 de copii, a ajuns joi seara la Tulcea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Ministrul Familiei a afirmat că primul grup de copii orfani ucraineni a intrat joi seara în România și că aceștia au fost transferați în țară.

Citeste si: Ministrul Familiei a anunțat că aproximativ 1.000 de copii orfani ucraineni vor ajunge în România

„Aseară au ajuns 85 de copii orfani din Ucraina, dintr-un grup despre care am fost sesizați cu aproape 1.000, care vor ajunge în țara noastră în zilele următoare. Asaeră practic a venit primul grup, pentru că ei trebuie să fie și însoțiți și să ajungă în condiții de siguranță”, a mai precizat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a menționat că dorința autorităților este ca acești copii orfani să fie plasați în case de tip familial sau la asistenți maternali.

Citeste si: Criză umanitară în Ucraina. Oamenii nu mai au mâncare, haine sau medicamente. În urma negocierilor urmează să fie asigurate culoare umanitare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si