Tragedie într-o familie din localitatea Sântana, județul Arad. O mămică de 25 de ani, însărcinată cu al treilea copil, a fost răpusă de boală pe masa de spital.

Din nefericire, nici pruncul născut prin cezariană nu a putut fi salvat de medicii arădeni.

Citește și: VIDEO- Care este cauza morții băiatului de 13 ani, din Iași? Autoritățile fac cercetări

Tânăra însărcinată a decedat, marți dimineața, la Spitalul Matern Arad, unde se prezentase cu o zi înainte fiind adusă cu ambulanța la unitatea medicală.

Potrivit presei locale, tânăra a ajuns la spital cu febră, tuse, durere de cap, respirație îngreunată și senzația de lipsă de aer.

Cum s-a petrecut tragedia de la Spitalul Matern Arad

Femeia era la termen cu sarcina, iar medicii de la Matern i-au administrat antibiotic, preparate antitusive, starea acesteia ameliorându-se parțial.

Peste noapte a rămas internată în unitatea medicală, însă spre dimineață, dispneea s-a accentuat – la un moment dat saturația tinerei era la 70 la sută – iar medicii au intervenit, stabilizând-o.

De asemenea, starea fătului a fost bună până spre dimineață când s-a decis efectuarea de urgență a operației de cezariană, potrivit SpecialArad.ro

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Starea ei a fost bună până pe la orele 7,30, când în echipă completă s-a decis să se efectueze de urgenţă cezariană, în scop vital fetal dar şi matern, pentru a-i uşura pacientei respiraţia. În timpul intervenţiei, copilul nu a putut fi salvat, nu s-a putut resuscita, deşi au existat tentative.

Ulterior, mama a prezentat stop cardiac ce a fost resuscitat de echipa operatorie şi după două ore de la terminarea operaţiei pacienta a decedat", a declarat, marţi, medicul-şef al secţiei, Gheorghe Furău, conform Agerpres.

În timpul intervenției, fătul – care avea 3,400 kg și era de sex masculin – nu a putut fi reanimat, iar ulterior mama a suferit un stop cardiac.

Medicii au reușit să o resusciteze pe femeie, însă la două ore după operația de cezariană, tânăra a decedat pe secția ATI.

Tânăra însărcinată revenise de curând în țară din Belgia

Femeia, care se întorsese de aproximativ trei săptămâni din Belgia, nu ar fi avut sarcina sub supravegherea unui medic local și avea multiple comorbidități precum obezitate și hipertensiune.

Medicii au suspectat că tânăra suferea de bronhopneumonie de etiologie virală. Cadrele medicale au testat-o de două ori pe tânără pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2, rezultatele fiind negative.

De asemenea, femeia a mai fost testată cu ajutorul PCR pentru mai multe tipuri de gripă și viroză, însă rezultatele urmează să fie anunțate ulterior.

Simptome asemănătoare cu coronavirusul

Șeful Secției Obstetrică Ginecologie a declarat că a mai întâlnit aceeași simptomatologie o singură dată, în perioada pandemiei de Covid. 

„Exact aceeași simptomatologie am întâlnit, din păcate, și la o doamnă în vârstă de 31 de ani, decedată în pandemie.

A fost singurul deces pe care l-am avut în clinica noastră din cele 200 de nașteri în pandemie, la mame Covid pozitive”, a precizat dr. Gheorghe Furău.

Medicul spune că femeile însărcinate au o imunitate mai scăzută și din această cauză trebuie să se prezinte la medic la primele simptome ale unei viroze, arată SpecialArad.ro.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„În orice perioadă a sarcinii, doamnele noastre ar trebui să fie conștiente de riscurile la care se expun din cauza virozelor, fie că sunt cauzate de Covid, fie de gripă. Ar fi important să se prezinte la primele simptome la medicul de familie, la medicul specialist pentru a se lua din timp toate măsurile necesare. Gravidele au o imunitate mai scăzută și din această cauză formele pot fi deosebit de grave”.

Care este cauza oficială a decesului

Conform şefului maternităţii, cauza decesului tinerei şi copilului a fost o bronhopneumonie de etiologie virală, fiind exclusă, în urma testelor, infecţia cu SARS-CoV-2.  

Tânăra decedată era din oraşul Sântana şi mai avea doi copii, informează Agerpres.

Anchetă declanșată de DSP Arad

Miercuri, Direcția de Sănătate Publică Arad va trimite o echipă la unitatea medicală.

„În urma adresei pe care am primit-o de la Spitalul Județean, în cursul zilei de mâine, o echipă a Direcției de Sănătate Publică Arad se va deplasa la spital petnru a vedea în ce condiții s-a produs acest deces. Noi, în momentul în care vom primi de la Medicină Legală rezultatele anatomo-patologice, vom forma o comisie și se va face procedura care este în aceste cazuri. Aceste proceduri se fac atât pentru mamă, cât și pentru fătul decedat”, a precizat Cecilia Irimie, directorul DSP Arad.

Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Arad funcționează în Palatul Eliz Fischer, clădire monument istoric.

spitalul matern arad

Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Arad

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: