Close sidebar
Close sidebar

Managerul morgii de la Harvard, acuzat că fura cadavre și vindea părți din ele online

Managerul morgii de la școala de medicină Harvard și alte trei persoane sunt acuzate că au cumpărat și vândut rămășite umane furate.

Stefania Pavel,

Managerul morgii de la școala de medicină Harvard și alte trei persoane sunt acuzate că au cumpărat și vândut rămășite umane furate.

[Sursa foto: Colaj CBS News & BBC]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Managerul morgii de la Harvard Medical School și alte trei persoane au fost acuzați de cumpărarea și vânzarea de rămășițe umane furate, scrie BBC.

Cedric Lodge ar fi luat "capete, creiere, piele și oase" de la cadavrele donate școlii de medicină a Universității Harvard și le-ar fi vândut online. Potrivit actului de acuzare, el și soția sa, Denise, au vândut părți de corpuri unor cumpărători din Pennsylvania și Massachusetts.

Cei 4 riscă până la 15 ani de închisoare

Schema ar fi funcționat între 2018 și 2021. Procurorii susțin că dl Lodge s-a folosit de poziția sa de manager al "Programului de donații anatomice" de la Școala Medicală Harvard pentru a dezmembra cadavrele donate pentru cercetare medicală.

Citește și: Patru copii au rămas orfani după ce părinții lor au fost omorâți: „Zburați cât mai sus împreună”

Studenții de la Harvard folosesc cadavrele donate pentru a studia și a practica proceduri medicale. Când școala termină de folosit cadavrele, acestea sunt adesea incinerate și rămășițele sunt returnate familiilor lor sau îngropate în cimitirul medical al universității, potrivit actului de acuzare. Domnul Lodge și soția sa sunt acuzați că au recoltat, vândut și expediat în schimb părți ale corpului de la aceste cadavre donate.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cedric Lodge- Managerul morgii de la Harvard Medical School 

[Sursa foto: Colaj CBS News]


"Uneori, Cedric Lodge le permitea [altora] să intre în morga de la Harvard Medical School și să examineze cadavrele pentru a alege ce să cumpere", potrivit unui comunicat al procuraturii americane. Katrina Maclean din Salem, Massachusetts, și Joshua Taylor, din West Lawn, Pennsylvania, ar fi cumpărat părți de cadavre.


Potrivit declarației de acuzare, în octombrie 2020, doamna Maclean a cumpărat fețe disecate pentru 600 de dolari (473 de lire sterline) pe care intenționa să le tăbăcească în piele. Dna Maclean este proprietara unui magazin numit Kat's Creepy Creations. Conturile de socializare ale afacerii arată că ea s-a specializat în reciclarea păpușilor în noutăți gotice, însângerate și horror. Nu este clar dacă părțile de cadavru au fost folosite în produsele sale. Acuzarea susține că a depozitat și a vândut rămășițe umane în magazin.

Citește și: Mamă ucisă cu peste 30 de lovituri de cuțit de iubitul său, în Italia: "Nu am fost eu. Am găsit-o moartă"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dl Taylor i-ar fi făcut 39 de plăți electronice dnei Lodge pentru părți de cadavre furate  pe parcursul a patru ani, în valoare totală de peste 37.000 de dolari (29.226 de lire sterline). Acuzarea a inclus o referință sumbră la un memoriu PayPal pentru o achiziție de 1.000 de dolari (790 de lire sterline) pe care se presupune că scria: "capul numărul 7".

"Unele infracțiuni sfidează înțelegerea", a declarat procurorul Statelor Unite Gerard M. Karam într-o declarație. "Furtul și traficul de rămășițe umane lovește în însăși esența a ceea ce ne face umani". Atât Cedric, cât și Denise Lodge au refuzat să răspundă la întrebările reporterilor după ce au avut o primă înfățișare miercuri la un tribunal federal din New Hampshire. Toți cei patru inculpați au fost puși sub acuzare pentru conspirație și transport interstatal de bunuri furate. Dacă vor fi condamnați, fiecare dintre ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI