Miercuri, Ioan Carp, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a demisionat. În urmă cu o săptămână, la Spitalul de Psihiatrie Murgeni trei pacienți au decedat, după ce au mâncat pește primit de la o pomană.

Ioan Carp s-a aflat la conducerea instituției timp de 30 de ani, în diferite funcții.

Cum s-a întâmplat tragedia?

Situația tragică a început pe data de 21 noiembrie 2023, după ce pacienții au primit mâncare de la pomană din preparate de pește, fiind zi de dezlegare.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia, după decesul celor trei pacienți

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia, după decesul celor trei pacienți

În jurul orei 13, 147 de pacienți și cadre medicale au mâncat borş de peşte, pilaf cu peşte prăjit, pâine şi colac.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pe parcursul nopții, o parte dintre pacienți au început să se simtă rău: „ A debutat cu forme diareice, după care vomă.

Evoluţia a fost foarte rapidă, fulminantă, lucrul ăsta îl spune şi medicul epidemiolog că aşa ceva nu s-a mai întâlnit”, a declarat managerul Spitalului Murgeni, Ionel Carp.

Citește și: Cinci pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au fost externați de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Ce a declarat administratorul depozitului de unde a fost luat peștele?

Administratorul depozitului de unde călugării mănăstirii au luat peștele pentru Spitalul din Murgeni spune că marfa vândută de el nu avea niciun fel de problemă.

Octavian Bîgu, administratorul depozitului a declarat pentru  România TV  că produsele sale sunt proaspete și că nimeni nu a murit după ce a consumat pește cumpărat de acolo. 

„Dacă peștele comercializat de mine avea probleme, trebuia să mai fie și alte cazuri, prin alte localități. Acolo alta a fost cauza deceselor și se va vedea asta după autopsie”, a declarat comerciantul.

Citește și: VIDEO- Ce spune administratorul depozitului de unde a fost luat peștele mâncat de pacienții decedați la Spitalul din Murgeni: "Cauza este alta!"

„Eu nu am auzit, în 30 de ani, ca cineva să moară de la pește. Din punctul meu de vedere, cauza e alta. Nu am fost amendat pentru că am vândut totul cu factură, totul a fost legal. Peștele a fost depozitat în condiții optime. Eu n-am consumat pangasius pentru că nu mănânc așa ceva”, a declarat administratorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si