Primarul Gabriela Firea a anuntat ca managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primarie s-au retras, verificarile fiind preluate de DNA.
"Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager şi pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat şi de cei ai Administratiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitala", a afirmat primarul general.
Ea a mai spus ca nu a schimbat niciun manager de spital pana acum şi a mers pe buna-credinta a fiecaruia dintre ei.
"In ceea ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iata ca au aparut aceste evenimente şi azi am luat decizia demiterii", a afirmat Firea.
Primarul Capitalei a adaugat ca in cursul zilei de marti va anunta şi conducerea interimara a Spitalului Malaxa.
Potrivit GSP, doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat marti la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu este la spital.
Surse judiciare au confirmat pentru News.ro ca procurorii anticoruptie ridica de la Spitalul Malaxa documente referitoare la contracte de achizitii.
Managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iaşi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunoştinte din Primarie, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.
Aceştia prezinta şi inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura şi ameninta pe angajatii care sunt practic obligati sa tina o contabilitate dubla.
Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se tine practic o contabilitate dubla, fiind facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma  RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 şi dizolvata de instanta in iunie 2015.
Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat in posesia a doua documente de prestari servicii, pe care figureaza numele unitatii sanitare, facturile, in valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la inceputul acestui an.
Facturi publicate de GSP arata ca „s-a ajuns pana la a deconta inmormintari ale rudelor unor cunoştinte din Primarie”.
"Noi ştim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajati ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu platile pe care spitalul le-a facut catre RYS in ultimii cinci ani şi despre care spun ca erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primarie s-au retras, verificarile fiind preluate de DNA. "Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager şi pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat şi de cei ai Administratiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitala", a afirmat primarul general.

Ea a mai spus ca nu a schimbat niciun manager de spital pana acum şi a mers pe buna-credinta a fiecaruia din tre ei. "In ceea ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iata ca au aparut aceste evenimente şi azi am luat decizia demiterii", a afirmat Firea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Primarul Capitalei a adaugat ca in cursul zilei de marti va anunta şi conducerea interimara a Spitalului Malaxa. Potrivit GSP, doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat marti la Spitalul ”Malaxa", scrie News.ro.

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si