Cresterea necontrolata a apetitului este periculoasa, avertizeaza nutritionistii. Mancam intr-un interval scurt de timp o cantitate mare de alimente, de cele mai multe ori nesanatoase. Emotiile pot fi factori declansantori ai mancatului in exces.  

Lavinia Bratu, consilier nutritie: Atunci cand mancam pentru ca suntem tristi, stresati, obositi, plictisti se contureaza acest sistem de recompensaintr-un mod disfunctional si vom ajunge sa accesam acest circuit de recompensa si sa fim cumva dependenti de anumite mancaruri in anumite stari emotionale.

Daca stati numai cu gandul la mancare, aflati ca puteti manca mai putin pacalindu-va mintea cu ajutorul unei iluzii optice.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ionut Buhaciuc, bucatar: Am pregatit astazi tartar de ton. Pe farfuria mare pare o cantitate mult mai mica. In farfuria mica pare mult mai mare, dar cantitatea este egala: 150 de grame de ton, iar preparatul este acelasi. E doar perceptia? Exact.

-Sa va ganditi ca stomacul nostru este de marimea aceasta, sa va ganditi ca nu avem nevoie de mai multa mancare decat am putea sustine in cele doua palme.

Nu mancati in fata televizorului pentru ca veti pierde controlul asupra cantitatilor consumate. Mancati incet si concentrati-va asupra mancarii.

Lavinia Bratu, consilier nutritie: Daca la masa suntem ingandurati, vom discuta, suntem intr-o conjuctura sociala vom manca mult mai mult.

Indicat ar fi sa respectati un orar alimentar si sa va creati o rutina. Organismul dumneavoastra se va obisnui cu un anumit program. Veti simti foamea in jurul orei de masa si o sa percepeti satietatea la timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si