Mancare cu suflet, de la mama de acasa. Delicatesurile nu au niciun gust pe langa preparatele facute de mainile muncite ale mamei si bunicii

Oricate mancaruri sofisticate ai gusta, tot nu poti sa uiti preparatele simple si bune, ca la mama acasa. Credeti-ne, a probat George Mihai, la Tara-n Bucate! Un bucatar deprins cu cele mai noi tendinte culinare s-a declarat indragostit iremediabil de bucatele copilariei. Vedem chiar acum!

Noi l-am cunoscut pe Adrian acum ceva ani, am tot pregatit una-alta impreuna si de data asta am zis sa venim cu el, desi-i bucatar de la oras, la origini.

Ca stiti ce ne-a zis? Ca niciunde nu se mananca "ca la mama acasa".


E drept ca fiecare pretuieste ca pe-o icoana mana care l-a hranit in frageda pruncie si isi stabileste, prin amintiri cu gust, reperul de excelenta intr-ale bucatariei.
Iar cand te-ajunge dorul de bucate de demult, cea mai la indemana alinare este o fuga sanatoasa… acasa. 

Cu cat sunt mai putini si mai batrani, cu-atat mai mult ar fi nimerit sa-i pretuim pe oamenii satului romanesc. Respira un aer nobil, autentic, de demult. Intocmai ca mancarurile ale caror retete le-au pastrat numai in suflet si le-au transmis doar prin viu grai.

Pana la pasat, tocmim o gaina frumoasa, galbena de grasa, cu prune uscate si ceva zarzavat.

Urmareste materialul integral "Tara-n bucate".


Autor
Îți Recomandăm Și...