Mâncare de castraveți murați: O rețetă inedită pentru această perioadă
Mâncare de castraveți murați. Mâncarea de castraveți murați este una dintre cele mai delicioase și inedite rețete pe care gospodinele trebuie să o încerce! Iată cum se prepară mâncarea de castraveți murați!
Mâncare de castraveți murați. Iată rețeta pas cu pas de mâncare cu castraveți murați pe care trebuie să o încercați acasă!
Ingrediente
2 cepe mărișoare
2-3 linguri de ulei
5-6 castraveți murați în saramură
Sos de roși
Sare
Piper
1-2 linguri de boia dulce
Cimbru
2-3 fire de mărar
Mod de preparare
Primul pas este acela de a curăța ceapa. Ulterior trebuie tăiată solzișori. Urmează să fie pusă la călit în ulei. Peste compoziție se adaugă un strop de sare și puțină apă. Când ceapa s-a gătit se pun castraveții tăiați rondele și se acoperă cu apă, lăsându-i să fiarbă la foc mic cam 30 de minute.
După ce se înmoaie, se toarnă sosul de roșii (acesta poate fi îngroșat cu 1-2 linguri de făină), cele 2 linguri de boia și cimbrul se mai lasă pe foc înca o jumătate de oră.
La final, se presară mărarul tocat. Mâncarea de castraveți se poate mânca cu pâine sau cu mămăligă.
Castraveții murați stimulează digestia. Sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai ușor anumite mâncaruri, mai ales carnea.
De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.
Castraveții murați previn cancerul de colon
Castraveții murați preparați în saramură, nu cei preparați în oțet, țin sub control flora intestinală. Aceștia au proprietăți nutriționale foarte vaste și ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Consumul regulat de castraveți murați previn cancerul de colon.
Castraveții murați te ajută să slăbești
Castraveții murați incluși în dieta zilnică vor avea numeroase beneficii asupra taliei tale.
Castraveții murați nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii!