Mâncare de mazăre nouă. Mazărea este folosită încă din antichitate. Știați că numai 5% din mazărea cultivată pe glob se consumă proaspătă? Restul, o consumăm congelată.

Iată o rețetă simplă și gustoasă de mâncare de mazăre nouă.

Ingrediente

Preparare

Mazărea tânăra fierbe în circa 30 minute. Se călește un pic ceapa în ulei și se adaugă mazărea, apoi se toarnă  circa 200 ml apă cât să cuprindă mazărea și se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic, până când se înmoaie suficient bobul de mazăre.

Citeste si: Dovlecei pe grătar. O rețetă delicioasă! Trei idei de sosuri făcute în casă

Dacă se întrebuințează mazăre din conserva care este fiartă, atunci, la aceasta se adaugă numai puțină apă.

Mazărea din conservă se pune cu sau fără zeamă în care a fost conservată. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În oricare varianta, se va avea grijă ca mazărea să nu aibă mult lichid după ce a fiert, deoarece se va adăuga făină frecată cu sucul sau pastă de roșii și apă.

Sosul trebuie să cuprindă mazărea, fără să treacă peste nivelul ei.

După ce sosul a fiert câteva clocote împreună cu făină și s-a legat ca o smântână subțire, cratița se ia de pe foc, mâncarea se sărează și pentru aromă se presară cu mărar tăiat mărunt.

Beneficii consum de mazăre

Ajută digestia

Mazărea conține o cantitate importantă de fibre care oferă numeroase beneficii sistemului digestiv. În primul rând, fibrele hrănesc bacteriile bune din intestine și previn răspândirea celor nesănătoase care pot cauza probleme intestinale comune, precum sindromul colonului iritabil. 

Majoritatea fibrelor din compoziția mazărei sunt insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apa și funcționează ca un “agent de încărcare” în tractul digestiv. Toxinele sunt eliminate din sistemul digestiv mai repede și mai ușor.

Crește imunitatea

Din mazăre nu lipsește nici vitamina C, care are un rol important în  creșterea sistemului imunitar. Această vitamină protejează organismul de infecții și poate chiar stimula organismul să producă anticorpi care să lupte împotriva bolii.

Sporește sănătatea ochilor

Antioxidanții din compoziția mazărei precum luteina, carotenoizii, zeaxantina și vitamina A joacă un rol important în menținerea sănătății oculare. Vitamina A este esențială pentru menținerea sănătății cojunctivei și a vederii, în timp ce luteina alături de zeaxantină reduce riscul de apariție a cataractei și a degenerescenței maculare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Șnițele de soia. Idei delicioase pentru perioada postului

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si