Mâncare de mazăre nouă. Mazărea este folosită încă din antichitate. Știați că numai 5% din mazărea cultivată pe glob se consumă proaspătă? Restul, o consumăm congelată.

Iată o rețetă simplă și gustoasă de mâncare de mazăre nouă.

Ingrediente

Preparare

Mazărea tânăra fierbe în circa 30 minute. Se călește un pic ceapa în ulei și se adaugă mazărea, apoi se toarnă  circa 200 ml apă cât să cuprindă mazărea și se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic, până când se înmoaie suficient bobul de mazăre.

Citeste si: Dovlecei pe grătar. O rețetă delicioasă! Trei idei de sosuri făcute în casă

Dacă se întrebuințează mazăre din conserva care este fiartă, atunci, la aceasta se adaugă numai puțină apă.

Mazărea din conservă se pune cu sau fără zeamă în care a fost conservată. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În oricare varianta, se va avea grijă ca mazărea să nu aibă mult lichid după ce a fiert, deoarece se va adăuga făină frecată cu sucul sau pastă de roșii și apă.

Sosul trebuie să cuprindă mazărea, fără să treacă peste nivelul ei.

După ce sosul a fiert câteva clocote împreună cu făină și s-a legat ca o smântână subțire, cratița se ia de pe foc, mâncarea se sărează și pentru aromă se presară cu mărar tăiat mărunt.

Beneficii consum de mazăre

Ajută digestia

Mazărea conține o cantitate importantă de fibre care oferă numeroase beneficii sistemului digestiv. În primul rând, fibrele hrănesc bacteriile bune din intestine și previn răspândirea celor nesănătoase care pot cauza probleme intestinale comune, precum sindromul colonului iritabil. 

Majoritatea fibrelor din compoziția mazărei sunt insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apa și funcționează ca un “agent de încărcare” în tractul digestiv. Toxinele sunt eliminate din sistemul digestiv mai repede și mai ușor.

Crește imunitatea

Din mazăre nu lipsește nici vitamina C, care are un rol important în  creșterea sistemului imunitar. Această vitamină protejează organismul de infecții și poate chiar stimula organismul să producă anticorpi care să lupte împotriva bolii.

Sporește sănătatea ochilor

Antioxidanții din compoziția mazărei precum luteina, carotenoizii, zeaxantina și vitamina A joacă un rol important în menținerea sănătății oculare. Vitamina A este esențială pentru menținerea sănătății cojunctivei și a vederii, în timp ce luteina alături de zeaxantină reduce riscul de apariție a cataractei și a degenerescenței maculare.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Șnițele de soia. Idei delicioase pentru perioada postului

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si