Mâncare de mazăre nouă. O rețetă delicioasă la început de vară
Mâncare de mazăre nouă. Mâncarea de mazăre are o savoare aparte și foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. Noi v-am pregătit o rețetă foarte simplă și gustoasă de mâncare de mazăre nouă.
Mâncare de mazăre nouă. Mazărea este folosită încă din antichitate. Știați că numai 5% din mazărea cultivată pe glob se consumă proaspătă? Restul, o consumăm congelată.
Iată o rețetă simplă și gustoasă de mâncare de mazăre nouă.
Ingrediente
Preparare
Mazărea tânăra fierbe în circa 30 minute. Se călește un pic ceapa în ulei și se adaugă mazărea, apoi se toarnă circa 200 ml apă cât să cuprindă mazărea și se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic, până când se înmoaie suficient bobul de mazăre.
În oricare varianta, se va avea grijă ca mazărea să nu aibă mult lichid după ce a fiert, deoarece se va adăuga făină frecată cu sucul sau pastă de roșii și apă.
Sosul trebuie să cuprindă mazărea, fără să treacă peste nivelul ei.
După ce sosul a fiert câteva clocote împreună cu făină și s-a legat ca o smântână subțire, cratița se ia de pe foc, mâncarea se sărează și pentru aromă se presară cu mărar tăiat mărunt.
Beneficii consum de mazăre
Ajută digestia
Mazărea conține o cantitate importantă de fibre care oferă numeroase beneficii sistemului digestiv. În primul rând, fibrele hrănesc bacteriile bune din intestine și previn răspândirea celor nesănătoase care pot cauza probleme intestinale comune, precum sindromul colonului iritabil.
Majoritatea fibrelor din compoziția mazărei sunt insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apa și funcționează ca un “agent de încărcare” în tractul digestiv.
Toxinele sunt eliminate din sistemul digestiv mai repede și mai ușor.
Crește imunitatea
Din mazăre nu lipsește nici vitamina C, care are un rol important în creșterea sistemului imunitar. Această vitamină protejează organismul de infecții și poate chiar stimula organismul să producă anticorpi care să lupte împotriva bolii.
Sporește sănătatea ochilor
Antioxidanții din compoziția mazărei precum luteina, carotenoizii, zeaxantina și vitamina A joacă un rol important în menținerea sănătății oculare. Vitamina A este esențială pentru menținerea sănătății cojunctivei și a vederii, în timp ce luteina alături de zeaxantină reduce riscul de apariție a cataractei și a degenerescenței maculare.