Mădălina Bichir, reporter Kanal D: "Dacă ne uităm în meniul acestui restaurant vedem că o porție de paste cu fructe de mare ne costă 43 de lei. În schimb, dacă aruncăm o privire într-un dintre aplicațiile de livrări observăm că pentru același produs trebuie să plătim 50 de lei, sumă la care se adaugă și taxa de transport."

Prețuri mai mari prin aplicațiile de livrări

Practic, între prețurile din restaurante și cele ale aplicațiilor de livrare, sunt diferențe chiar și de 10 -15 lei.

În medie, prețurile sunt mai mari în aplicație cu 30% pentru că platformele de livrări percep comisioane destul de mari. Ca să facă față cheltuielilor, localurile n-au de ales decât să adauge această taxă în prețul mâncării.

Citeste si: Admitere Medicină 2022: Când are loc examenul la UMF Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Sibiu şi Craiova?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mihai Florin, patron restaurant: "Deoarece ei au un comision, au niște taxe, percep undeva un disocunt între 20 și 35% și cumva noi trebuie să ne acoperim aceste reduceri pe care le oferim lor și nu avem cum decât să creștem și noi prețurile."

Se adaugă și costul de transport

Dar nu toți clienții știu motivele pentru care dau bani în plus.

Citeste si: Noi modificări ale Codului Fiscal: Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr

Radu Dumitrescu, fondator lanț de restaurante: "Unii oameni nu înțeleg de ce e mai scump la livrări decât în restaurant pentru că nu se gândesc că e acest comision al platformelor de livrări."

Citeste si: Ce notă a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Eliza a fost șefă de promoție

Pe lângă acest comision perceput restaurantelor de către platformele de livrări, în aplicații se mai adaugă și costul de transport sau alte taxe suplimentare. În aceste condiții, puțini sunt cei care își mai permit să comande un meniu la prânz, de exemplu.

Citeste si: Edu.ro Rezultate contestaţii BAC 2022: Când se publică online notele finale?

Cele mai multe comenzi online se fac la prânz, însă, în această perioadă, numărul lor a scăzut chiar şi cu 20% în unele localuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si