Pe Mădălina am găsit-o la rând împreună cu trei din cei 4 copii. Trăiesc cu toții din ajutorul social și din alocatiile celor mici.
Masa de la cantina săracilor e în pericol
„- Ce v-au cerut copiii ultima dată și nu ați avut să le dați?
- Am noroc că nu sunt pretențioși.
- Ce pregătiți din ce primiți?
- Mâncare gătită. 4 copii, cu mine 5. Ce fac? Așa dintr-un pui facem două feluri de mâncare. Asta e. Mai e și vorba aia: burta n-are oglindă. Ce să faci.”
„- Care e mâncarea ta preferată?
- Mazărea.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
- Îți face mami des?
- Uneori.”
„Ne limităm așa. Ne dă puțin, dar… mă descurc așa: când e miercuri nu mănânc carne, mai păstrez pentru duminică.
Să mai lungim, ce să facem.”
Citeste si: Vremea capricioasă dă peste cap agricultura
Ajutorul ar putea dispărea din cauza scumpirilor
Acest afiș lipit pe geamul cantinei de ajutor social Galați îi îngrijorează pe beneficiarii care vin zilnic aici pentru a primi mâncare caldă, ori hrană rece. Îi sperie vestea că oricând ajutorul primit ar putea dispărea din cauza scumpirilor.
„- Este puțin și din ce în ce mai puțin.
- Când o să fie mai puțin ce o să faceți?
- Nu mai vin. Ne rugăm la Dumnezeu să ne dea mai mult, ce să facem.
„- Nu știu ce o să facem până la urma urmei, este foarte puțin. Nu știu ce o să ajungem să facem cu copiii.
Noi suferim, dar copiii nu cred că vor putea.”
Citeste si: Salariul minim ar putea crește cu 200 de lei în acest an
Rezerve de alimente pentru încă 3 săptămâni în depozite
Reprezentanții cantinei susțin că mai au rezerve de alimente în depozite pentru încă 3 săptămâni. Apoi vor trebui facă achiziții de materie primă la noile prețuri, dar cu același buget: 12 lei de persoană pe zi, din care trebuie să acopere atât prânzul cât și cina.
„Avem iahnie de fasole, paste cu brânză și supă de legume cu aripioare.(...) Momentan ne descurcăm, în viitor nu știm ce vom face. Probabil vom diminua meniul pentru că prețurile sar.”
Citeste si: Românii prind gustul vacanței în rulotă
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.