VIDEO | Mâncarea primită de o tânără mama la spitalul din Baia Mare: Supă de pui cu pene
La Spitalul Judeţean din Baia Mare o pacientă care abia ce născuse prematur a primit la masa de prânz o supă de pui cu pene. Managerul Spitalului a declarat că a demarat o anchetă şi dă vina pe bucătari pentru această situaţie. Mai mult, acesta este de părere că cei 20 de lei alocaţi pentru cele 3 mese pe zi ale bolnavilor sunt suficienţi.
Cazul tinerei mame din Baia Mare nu este sigurul de acest fel din meniurile spitalelor din România. Din acest motiv, mulţi dintre pacienţi mărturisesc că au refuzat mâncarea.
Zilnic, un buget de 20 de lei este alocat pentru mâncarea pacienților. Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare este de părere că suma este suficientă. Problema este a celor care prepară bucatele, crede acesta. Şi recunoaşte că o femeie a primit la prânz o supă de pui cu pene.
20 de lei, acesta este bugetul dedicat meniului zilnic al bolnavilor din spitale
"Am şi demarat o anchetă în acest sens. Am înţeles că o singură pacientă a primt genul ăla de supă şi vreau să văd persoanele responsabile şi mă refer aici la bucătari în mod deosebit pentru că au fost neglijenţi", a afirmat George Oros, managerul spitalului din Baia Mare.
La Spitalul Marie Curie din București lucrurile stau cu totul altfel, chiar dacă este vorba tot de o unitate medicală de stat.
În sistemul de sănătate privat, mesele pacienților sunt mult mai bogate. Aici bolnavii primesc odată cu hrana şi un bileţel cu mesaje motivaţionale.
Ministrul Sănătăţii a declarat că bugetul alocat hranănii din spitale este foarte mică. Acesta promite că se vor lua măsuri pentru a creşte suma alocată pentru mâncarea bolnavilor.