Cazul tinerei mame din Baia Mare nu este sigurul de acest fel din meniurile spitalelor din România. Din acest motiv, mulţi dintre pacienţi mărturisesc că au refuzat mâncarea.

Mâncarea primită de o tânără mama la spitalul din Baia Mare: Supă de pui cu pene

Citeste si: Un bebeluş fără comorbidităţi a decedat din cauza COVID-19

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Zilnic, un buget de 20 de lei este alocat pentru mâncarea pacienților. Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare este de părere că suma este suficientă. Problema este a celor care prepară bucatele, crede acesta. Şi recunoaşte că o femeie a primit la prânz o supă de pui cu pene.

20 de lei, acesta este bugetul dedicat meniului zilnic al bolnavilor din spitale

"Am şi demarat o anchetă în acest sens. Am înţeles că o singură pacientă a primt genul ăla de supă şi vreau să văd persoanele responsabile şi mă refer aici la bucătari în mod deosebit pentru că au fost neglijenţi", a afirmat George Oros, managerul spitalului din Baia Mare.

La Spitalul Marie Curie din București lucrurile stau cu totul altfel, chiar dacă este vorba tot de o unitate medicală de stat.

Citeste si: Anchetă în județul Argeș, după ce un bebeluș s-a stins din viață în pântecele mamei. Părinții vor să se afle adevărul

În sistemul de sănătate privat, mesele pacienților sunt mult mai bogate. Aici bolnavii primesc odată cu hrana şi un bileţel cu mesaje motivaţionale.

Ministrul Sănătăţii a declarat că bugetul alocat hranănii din spitale este foarte mică. Acesta promite că se vor lua măsuri pentru a creşte suma alocată pentru mâncarea bolnavilor.

Citeste si: O femeie din Cernavodă, înjunghiată de concubin, a reușit să sune la 112 înainte să leșine. Unul dintre copiii ei, înger salvator


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si