Un judecător italian a emis, miercuri, un mandat internațional de arestare pentru bunicul matern al băiețelului de 6 ani care a supraviețuit accidentului teribil de telecabină din Italia, potrivit The Independent. Bărbatul este acuzat de răpire, după ce a dus copilul în Israel, încălcând o decizie judecătorească italiană.

Citeste si: Drama singurului supraviețuitor în accidentul de telecabină din Italia

Eitan Biran a fost singurul supraviețuitor al accidentului cu telecabină din nordul Italiei din 23 mai, în care au murit 14 persoane, inclusiv părinții și fratele său mai mic. De atunci, el a fost în centrul unei bătălii pentru custodie între bunicii săi materni din Israel și rudele sale paterne din Italia.

Drama prin care trece micuțul Eitan

Pe 11 septembrie, bunicul matern al lui Eitan, Shmulik Peleg, l-a dus pe cel mic în Elveția după o vizită regulată și apoi l-a transportat la bordul unui avion privat către Israel.

Luna trecută, instanța israeliană a decis luni că Eitan Biran, singurul supraviețuitor de doar șase ani, trebuie trimis înapoi în Italia pentru a trăi cu mătușa sa. 

Instanța din Tel Aviv a stabilit că Eitan este mult mai apropiat de familia sa italiană și că se simte mult mai bine în Italia decât în Israel, alături de rudele sale din această țară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Tragedie: 13 persoane au murit după ce o cabină a unui teleferic s-a prăbuşit

Mandat de arestare pe numele bunicului matern

Mutarea micuțului în Israel a fost considerată ilegală chiar de magistrații din Tel Aviv, care i-au cerut bunicului să plătească în jur de 20.000

de dolari pentru cheltuieli și onorarii avocaților.

Peleg și-a apărat decizia de a-l lua pe băiat din Italia, spunând că este în interesul superior al copilului.

Eitan și părinții săi locuiau în Italia în momentul accidentului. După externarea sa dintr-un spital din Torino, după săptămâni de tratament, oficialii italieni ai tribunalului pentru minori au decis că copilul va locui cu o mătușă din partea tatălui, Aya Biran, lângă Pavia, în nordul Italiei.

Judecătorul Pasquale Villani de la tribunalul Pavia a emis mandatul de arestare pentru Peleg și un alt bărbat israelian, Gabriel Abutbul Alon, care este acuzat că a condus mașina închiriată în Elveția.

Cei doi bărbați și bunica lui Eitan, cu locuința tot în Israel, sunt investigați de procurorii din Pavia pentru presupusa răpire și ducerea unui minor în străinătate, încălcând o hotărâre judecătorească.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În Israel, un avocat al lui Peleg a refuzat să comenteze, miercuri, situația. Într-o declarație a Parchetului Pavia, magistrații i-au acuzat pe Peleg și Alon că au planificat și executat infracțiunea „cu premeditare lucidă și organizare meticuloasă”.

Procurorii Mario Venditti și Valentina De Stefano susțin că Peleg și Alon au făcut tot posibilul să-și ascundă urmele, închiriind mai multe mașini pentru a trece granița.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si