Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva războiului dintre Israel și Hamas. Manifestațiile par să se extindă pe întreg globul: din Statele Unite ale Americii și până în Australia. 

Manifestațiile pro Gaza se extind: zeci de mii de oameni au protestat în SUA, Londra și Sydney

Manifestațiile pro Gaza se extind: zeci de mii de oameni au protestat în SUA, Londra și Sydney

Manifestații pro Gaza în mai multe țări

"Poporul palestinian nu este doar musulman. Suntem creștini, suntem evrei și musulmani și trăim împreună de generații întregi.

De aceea ne aflăm astăzi aici și de aceea fiul meu este aici, pentru că este important să nu ne uităm istoria", a spus o femeie care participa la mitingul din Washington D.C.

"Trebuie să condamnăm ambele părți. Nu doar o singură parte. De aceea mă aflu aici", a spus, un bărbat cu steagul palestinian la gât, participant la manifestația din Sydney.

Ținând cont de contextul tensionat, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat cu privire la prezența riscului escaladării la alt nivel al războiului dintre Israel și Hamas.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Ziua 10 război Israel-Hamas: Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

"Există riscul escaladării acestui conflict, al deschiderii unui al doilea front în nord şi, bineînțeles, al unei implicări a Iranului. Este un risc la care am fost foarte atenți de la început. Acesta este motivul pentru care președintele (Joe Biden) a reacționat atât de rapid şi decisiv pentru a trimite un portavion în estul Mediteranei, pentru a trimite avioane în Golf, deoarece vrut să transmită un mesaj foarte clar de descurajare oricărui stat sau oricărui actor care ar încerca să exploateze această situație", a
spus oficialul american.

Președintele SUA a spus că „reocuparea fâșiei Gaza" de Israel ar reprezenta "o mare greșeală". 

Liderul de la Casa Albă s-a pronunțat cu privire la o intervenție israeliană care să distrugă gruparea Hamas.

Citește și: VIDEO- Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un alt lider Hamas a fost ucis. Benjamin Netanyahu: „Noi suntem cei care vom demola Hamas”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si