Close sidebar
Close sidebar

UPDATE: MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

Au fost descoperite fragmente dintr-o dronă asemănătoare cu cele folosite de armata rusă, anunță MApN. Imediat zona a fost securizată de militari.

Madalina Grigore,

MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

[Sursa foto: Colaj Istockphoto.com&Google Maps]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Update:  Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj după ce în Tulcea au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. 

„Salut solidaritatea aliaților noștri NATO în urma evenimentelor recente de-a lungul frontierei dintre România și Ucraina. Monitorizăm cu cea mai mare atenție evoluția și acționăm pentru creșterea securității aeriene a României, în vecinătatea zonei de război, în strânsă colaborare cu aliații noștri”, a scris pe platforma X premierul Marcel Ciolacu.

Elementele descoperite vor fi ridicate pentru a fi supuse analizelor și expertizelor tehnice. 

MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Ce au transmis autoritățile?

"Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă", potrivit unui comunicat de presă.

MApN a anunțat că au fost găsite fragmente dintr-o dronă aproape de localitatea Plauru. Zona a fost securizată

[Sursa foto: Google Maps]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Un militar român a fost găsit împușcat în inimă la o unitate din București

Militarii vor analiza fragmentele de dronă

Zona unde au fost găsite fragmentele a fost securizată de militari.

Elementele găsite vor fi ridicate de autorități pentru analiză și expertizare tehnică.

"Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, fiind crime de război. Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real", se precizează în finalul comunicatului.

Citește și: EXCLUSIV- ”Toată lumea a fugit în stradă, le-a fost frică să se întoarcă în casă”. Mărturiile cutremurătoare ale unor români după cutremurul din Maroc

Klaus Iohannis a reacționat după fragmentele de dronă găsite

Preşedintele Klaus Iohannis a spus azi, după ce militarii au găsit, lângă localitatea Plauru fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că aceasta este „o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”.

„Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internaţional, fiind crime de război”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Identificarea astăzi de către autorităţile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile ruseşti la porturile ucrainene de la Dunăre!”, a mai spus şeful statului.

Citește și: Discuție telefonică pe tema fragmentelor de dronă ajunse pe teritoriul României între șefii Armatelor din România și Ucraina

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Preşedintele României a mai precizat că a discutat cu Jens Stoltenberg şi i-a explicat noile evoluţii, iar secretarul general al NATO a reafimrat solidaritatea deplină cu România.

„În acest context, am avut astăzi o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-am informat cu privire la noile evoluţii, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră. Aşa cum am mai spus, în cadrul NATO, România este foarte bine apărată şi beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate din întreaga noastră istorie”, a conchis preşedintele Iohannis.

Citește și: Femeile ucrainene care au studii medicale trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar: „Legislația nu face diferență între femeile și bărbații înrolați în armată”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI