Evenimentul a adunat sute de spectatori care s-au bucurat de muzică și au ținut ritmul împreună cu toboșarii. Piese din repertoriul Queen and Aerosmith au fost cântate simultan la 80 de seturi de tobe acustice, iar experiența a fost fascinantă atât pentru artiști, cât și pentru spectatorii pe care i-au încântat cu interpretarea lor.

Citește și: VIDEO- Vești bune pentru fanii „ABBA”! Agnetha Faltskog, solista formației suedeze, se relansează în muzică

80 de toboșari, cu vârste între 6 şi 60 de ani, au luat parte la a doua ediţie a „Toboşariadei”

Printre cei care au răspuns afirmativ provocării de a cânta la tobe, alături de alte câteva zeci de persoane, se numără artiști experimentați trecuți de 60 de ani, dar și elevi de clasele primare care abia acum învață să cânte la tobe. Printre ei l-am găsit și pe Eric, are 7 ani și este toboșar.

„Când a fost ziua mea de 7 ani, bunicul mi-a adus cadou și m-a așteptat acasă cu un set de tobe și am zis wow, ce tare. Mi s-au părut tare din prima zi și am început să facă să cânt la ele.”

Teodor cântă la tobe de 2 ani și este deja obișnuit cu concertele.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Eu de la vârsta de 4 ani am început să iubesc asta și abia acum am început să fac tobe.”

Și dacă interpreții nu prea au avut emoții, părinții lor i-au privit de pe margine cu sufletul la gură.

„Avem emoții, evident că avem emoții. încerc să le țină în frâu pentru el, el nu pare chiar atât de emoțional.”

Toboșarii au interpretat zece piese rock, cele mai multe dintre ele din repertoriul internațional. Organizatorii și-au dorit să facă și mai cunoscut acest instrument și să le ofere tinerilor care îl studiază, un eveniment dedicat lor.

Petran Paveliuc, organizator: „Având în vedere faptul că digitalul și tehnologia se dezvoltă într-un ritm foarte rapid, instrumentele cumva sau petrecerea timpului liber e un pic blurată și încercăm prin aceste manifestări, nu neapărat tobe, de tot felul, să aducem tinerii și să le arătăm și altă variantă de petrecere a timpului liber cât mai naturală, plăcută.”

Acesta este cel mai mare eveniment de acest fel care are loc în România, ajuns anul acesta la a doua ediție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si