Maratonul vaccinării la București în perioada 7-10 mai. Cum poți participa la cursa împotriva COVID-19
Un maraton al vaccinării va avea loc la București în perioada 7-10 mai. Vezi mai jos, în articol, unde va avea loc evenimentul și cum poți să te vaccinezi în aceste zile fără programare și fără alte bătăi de cap.
Ne mai despart două zile până la Maratonul vaccinării de la București, care are loc în weekend-ul 7-10 mai. Maratonul de vaccinare va avea loc la Sala Palatului și Biblioteca Națională, iar colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-coronavirus, va fi unul dintre medicii care vaccinează în cele trei zile.
Maratonul vaccinării din București- cum poți participa la campania de imunizare anti-COVID
Ideea organizării unui maraton al vaccinării în Capitală a venit după succesul unui eveniment similar desfășurat la Timișoara. "Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate", a declarat Valeriu Gheorghiţă, săptămâna trecută la un post TV.
„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a spus Valeriu Gheorghiță zilele trecute.
Maratonul Vaccinării, Ediția București va dura 3 zile non-stop, între 7 și 10 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României, după cum a anunțat grupul RoVaccinare pe Facebook.
La Sala Palatului vor fi organizate 40 de fluxuri de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, cu sprijinul şi cu implicarea autorităţilor locale şi a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare.
Activitatea de voluntariat şi toată logistica necesară sunt asigurate de Universitatea de Medicină şi Farmacie, de Corpul Academic.
Persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate. Este util să ai completat deja chestionarul de triaj, care altfel trebuie completat la momentul prezentării la vaccinare.
Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.
- Vaccinarea se face de vineri dimineață până duminică seara la Sala Palatului și Biblioteca Națională. - Serul folosit este Pfizer; - Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare; - La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare; - După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare; - Zona
de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere; - În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;
Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat că evenimente similare celor de la Timişoara din finalul lunii aprilie și din București vor fi organizate şi în alte oraşe. Șeful campaniei de vaccinare spune că a discutat deja cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din România, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului propriu.
Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19 până acum
În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 85.604 de persoane, conform CNCAV. Cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer, respectiv 70.093, în timp ce altor 6.972 de persoane le-a fost administrat vaccinul anti-COVID Moderna. Cu serul de la AstraZeneca au fost vaccinate un număr de 8.494 de persoane, iar cu noul ser de la Johnson&Johnson s-au vaccinat 45 de persoane.
De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au vaccinat 3.411.328, dintre care 2.676.436 au primit serul Pfizer, 310.062 pe cel de la Moderna, 424.785 s-au vaccinat cu serul AstraZeneca, iar 45 cu cel de la Johnson&Johnson.