Close sidebar
Close sidebar

Marcel Ciolacu a făcut un anunț despre salarii și taxe: ”Nu se taie! Nu se majorează”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a dezvăluit în cadrul unui post de televiziune că pensiile și salariile nu vor tăiate.

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul Antena 3 CNN că pensiile și salariile nu vor fi tăiate, asta după ce milioane de români au stat cu sufletul la gură în urma unor declarații din spațiul public.

”Nu taie nimeni niciun salariu”

"Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate si nici nu se ia in calcul vreo majorare de taxe", a spus președintele PSD in exclusivitate la Antena 3 CNN. De asemenea, el a precizat că ordonanța austerității, un act normativ care ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei, va fi pusă pe masa Guvernului săptămâna viitoare. 

”Pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei, ca de obicei, la finalul anului, iar banii sunt deja prevăzuţi în buget”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Bugetară-șefă, prinsă dormind la birou. Femeia primește și spor de condiții periculoase

Marcel Ciolacu- lider PSD

[Sursa foto: Marcel Ciolacu- Facebook]

Totodată, el a spus că singurele concedieri  vor avea loc în cabinetele demnitarilor, asta în condițiile în care angajările la stat vor fi oprite săptămâna aceasta.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă", a explicat liderul PSD.

"Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil", a spus Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii.

Se stopează angajările la stat, cu excepția domeniilor sănătate și învățământ

De asemenea, acesta a mai punctat încă odată că angajările la stat se stopează, mai puțin în sănătate și învățământ. Sporurile vor dispărea complet, prin viitoarea lege a salarizării, promite liderul PSD. Marcel Ciolacu a mai făcut și o promisiune importantă, și anume aceea că, dacă va ajunge premier, se va lupta pentru impozitarea progresivă. 

Marcel Ciolacu a dezbătut și problema pensiile speciale din România.

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale care încet, încet duc la o criză socială. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon în ceea ce privește pensiile speciale”, a declarat liderul pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu consideră oportună o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe toate angajările de la stat

”Când alegi să muncești la bugetul statului trebuie să întelegi că salariul tău nu poate fi mai mare decât salariul pentru aceași muncă din privat. Trebuie să alegi. Nu putem trăi o anomalie în care salariul din zona publică este mai mare decât în privat ”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI