„Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că virusul nu are culoare politică, iar PNL „lovește” în români pentru a-și acoperi furturile.

„Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români.

„Orori juridice”

După ce a fost votat în Camera Deputaților într-o formă agreată de PSD și PNL și îndelungi discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, proiectul de lege a devenit vineri „dovada supremă a bajocurii la adresa românilor”.

„Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Ciolacu, după discuția cu Raed Arafat: „Avem garanţia că putem da votul final”

Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, a mai scris președintele interimar PSD.

„Am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români”

Joi, președintele interimar PSD anunța pe Facebook că au fost aduse modificări la legea carantinei, după discuții cu specialiștii, societatea civilă dar și cu Raed Arafat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Cu ajutorul specialiştilor şi al societăţii civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în faţa pandemiei, nu să acopere abuzurile! Dimineaţă, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat şi mai mulţi colegi jurişti pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina şi izolarea”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Ce prevede proiectul de lege

Actul normativ prevede măsura carantinei pentru persoanele care vin din zonele cu risc ridicat de epidemie sau cele care declară că nu îşi pot asigura singure condiţiile de separare fizică la domiciliu. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Situaţiile de risc epidemiologic sau biologic, pentru care este instituită carantina, sunt epidemia declarată prin ordinul ministrului Sănătăţii, pandemia declarată de directorul OMS sau un eveniment neaşteptat identificat constatat de structurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau instituţiile din subordinea MS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si