Close sidebar
Close sidebar

Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile aleșilor locali

Marcel Ciolacu este de părere că cea mai bună soluție în ceea ce privește pensiile aleșilor locali este aceea de a fi programate cu un an a intrării în vigoare a pensiilor pentru aleșii locali.

Madalina Grigore,

Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile aleșilor locali.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali- n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a spus Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Citeste si: Morminte jefuite după înmormântări transmise pe Facebook. Cum au fost prinși profanatorii

Când va avea loc o nouă întâlnire

Marcel Ciolacu a precizat că o nouă întalnire va avea loc marți, de la ora 15:00. 

Președintele USR, Dacian Cioloș spune că orice creștere a pensiilor speciale ar duce către imposibilitatea de a crește pensiile care sunt mici în acest moment.

Liiderul USR nu pare a fi de acord cu acest proiect.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Pensiile speciale ale primarilor, consilierilor și ale președinților de consilii județene au fost introduse prin Codul Administrativ din 2019, dar au fost prorogate în fiecare an.

Citeste si: VIDEO| Craiova a intrat pe lista celor mai râvnite târguri de Crăciun din 2021 și concurează cu Praga, Moscova si Madeira

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat recent că lipsesc bani pentru pensiile din 2022

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat că ministerul are nevoie de o suplimentare de fonduri pentru anul viitor pentru a putea fi plătite pensiile.

Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale are nevoie de o suplimentare bugetară în valoare de 11 miliarde de lei pentru plata pensiilor.

„Cu siguranţă bugetul (Ministerului Muncii, n.r.) va trebui suplimentat (anul viitor, n.r.), impactul bugetar va fi discutat în coaliţie şi în Guvern şi cu siguranţă le veţi regăsi în construcţia bugetului pe anul 2022.

Este vorba de 11 miliarde pentru pensii, 1,8- 1,9 miliarde pentru alocaţii, avem vreo 212 milioane pentru a institui cea de-a treisprezecea indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Citeste si: VIDEO| Omicron le strică vacanțele românilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI