Moțiune de cenzură la finalul stării de alertă

„Restrângerea de drepturi nu se poate face fără lege în Parlament. Vom face o trimitere la CCR, vom face o sesizare. Începând de astăzi PSD începe munca pentru moțiunea de cenzură, vom strânge semnături și vom depune moțiune la adresa guvernului a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine în contextul în care, miercuri, din poziția de președinte al Camerei Deputaților, împreună cu președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban în

care îi cer să trimită la Parlament solicitarea privind încuviințarea măsurii de prelungire a stării de alertă.

Citeste si: Liderul deputaţilor PNL: „Criminalii, violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi condiţionat”

Citeste si: „Miercurea albă” în Parlament. Toate pensiile peste 2.000 de lei vor fi impozitate

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: PSD a depus moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii: ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”

„Plenul reunit de joi nu va include un punct referitor la prelungirea stării de alertă.

PSD a modificat legea şi a introdus un text, din punctul meu de vedere neconstituţional, şi anume că Parlamentul încuviinţează starea de alertă, dar pe prelungirea stării de alertă nu există nicio dispoziţie expresă prevăzută de lege.

Ca atare, în mod corect a făcut adresa, şi anume ne-a informat cu privire la hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă, care de altfel s-a şi publicat în Monitorul Oficial.

Poziţia PNL este că nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă”, a declarat, miercuri, Alina Gorghiu, pentru Agerpres.

Starea de alertă va fi prelungită

Premierul Ludovic Orban a anunțat prelungirea stării de alertă de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, începând cu 17 iunie.

Guvernul a decis redeschiderea bisericilor pentru slujbe în interior, cu anumite măsuri de protecție.

Totodată, rămâne obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si