Marcel Ciolacu dorește ca Ucraina să recunoască că limba moldovenească nu există. În timp ce susține aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, premierul României dorește ca președintele Volodimir Zelenski să recunoască inexistența limbii moldovenești.

Zelenski amână răspunsul la solicitarea lui Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Volodimir Zelenski

Marcel Ciolacu și Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Facebook]

Marcel Ciolacu și limba moldovenească

Vizita oficială a președintelul Volodimir Zelenski, în România, a reprezentat o ocazie pentru Marcel Ciolacu, de a face, din nou, o solicitare către autoritățile ucrainene.

Solicitarea transmisă de Marcel Ciolacu către Volodimir Zelenski a fost recunoșterea inexistenței limbii moldovenești.

Această solicitare a fost consemnată de premier și pe contul său de Facebook.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei "limbi moldovenești", a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Premierul a menționat că sprijină Ucraina în procesul de consolidare, necesar după conflictul cu Rusia.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat public că susține aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state.  România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul

anului", a mai declarat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și: VIDEO- Parteneriat Strategic România-Ucraina, semnat la Cotroceni. Iohannis: ”Ne dorim o relaţie bilaterală bazată pe încredere”/ Zelenski: ”România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră”

Există sau nu limba moldovenească pentru Zelenski?

La solicitarea lui Marcel Ciolacu de a recunoaște inexistența limbii moldovenești, președintele Volodimir Zelenski amână răspunsul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Președintele Ucrainei a declarat că pentru a da un răspuns în problema ridicată de Marcel Ciolacu, Guvernul ucrainean se va uni pentru a decide. Volodimir Zelenski a declarat că recunoașterea existenței sau inexistenței limbii moldovenești nu este o problemă care trebuie ridicată unei țări aflate în război.

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Facebook]

"Sincer, dacă pot răspunde sincer, nu văd nicio problemă globală în asta. Nu văd nicio problemă cu acest lucru.

Înţeleg. Unii oameni ar spune că Moldova este România. Pentru mine, această problemă nu e presantă. Guvernul nostru se va întâlni, într-o săptămână sau două, şi va lua o decizie referitor la răspunsul pentru această întrebare. Personal, înclin către decizia de a întări parteneriatul nostru şi de a rezolva astfel de probleme. Îmi pare rău că nu mă pot gândi mereu la toate problemele mici. Pentru o ţară în război asta nu e problemă, îmi pare rău. Dar oamenii se vor aduna, vor lua o decizie şi sunt sigur că vor găsi decizia corectă şi sunt sigur că toată lumea va fi fericită", a declarat Zelenski, potrivit news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si