Marcel Ciolacu ar dori ca părinții care își duc copiii la medidații private să își poată deduce din impozite cheltuielile. Specialiștii ANAF consideră că dorința premierului i-ar aduce pe profesori în punctul în care să fie nevoiți să își declare veniturile obținute din meditații, potrivit informațiilor transmise de stirileprotv.ro.

Ultimele dată arată că părinții au ajuns să scoată din buzunar sume fabuloase pentru meditațiile copiilor, bani care sunt câștigați la negru de către profesori, nefiind impozitați.

Marcel Ciolacu, despre impozitarea meditațiilor private

Meditațiile private au ajuns o modalitate prin care profesorii ajung să câștige sume fabuloase. De exemplu, o oră de meditații costă 200 de lei. Cu 8 ședințe pe lună, timp 9 luni pe an, timp de 4 ani, părinții scot din buzunar aproximativ 60.000 de lei, bani care nu sunt impozitați și care intră în buzunarul profesorilor, "la negru". 

„Între 100 și 200 de lei, mai puțin nu cred... Cam toți copiii din clasă fac meditații”,   a spus un tânăr.

Marcel Ciolacu își dorește ca banii pe meditații să fie impozitați. Astfel, profesorii vor fi nevoiți să scoată chitanță pentru o oră de meditație privată, iar în acest mod se vor deduce bani din impozitul părinților.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

„Și fiul meu a făcut meditații! Pentru cei care câștigă mai puțin și pentru clasa medie, vor fi deduceri din impozit pentru meditații. În momentul în care treci chitanța în calculator pentru meditații, ți se deduce din impozit”,  a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Facebook]

Specialiștii susțin că inițiativa premierului este o modalitate sigură prin care profesorii ar putea ajunge să-și declare veniturile, iar pentru părinți devine o șansă de deducere din impozit.

„Le-ar putea scoate la lumină, pentru că părintele ar putea spune ”îmi doresc să-mi dai o factură, ca să-mi decontez un impozit. Gândiți-vă că cei care plătesc meditații sunt de obicei în mediul urban, acolo sunt școli foarte aglomerate. Ca atare, dacă un meditator, chiar mai slab decât profesorul clasei, ar putea să funcționeze”,   a declarat un expert în științele educației, potrivit aceleiași surse.

Foto simbol- meditații online

[Sursa foto: istockphotos]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si