Meditațiile elevilor, deduse din impozitele familiei. Soluția găsită de Marcel Ciolacu pentru părinți. De ce acte este nevoie
Premierul a luat o decizie în privința meditațiilor private, care potrivit economiștilor este o modalitate de a-i face pe profesori să-și declare veniturile. Cât scot părinții din buzunar pentru meditațiile copiilor.
Author: Elena Tasca miercuri 31 iulie 2024 , 17:02
Marcel Ciolacu ar dori ca părinții care își duc copiii la medidații private să își poată deduce din impozite cheltuielile. Specialiștii ANAF consideră că dorința premierului i-ar aduce pe profesori în punctul în care să fie nevoiți să își declare veniturile obținute din meditații, potrivit informațiilor transmise de stirileprotv.ro.
Ultimele dată arată că părinții au ajuns să scoată din buzunar sume fabuloase pentru meditațiile copiilor, bani care sunt câștigați la negru de către profesori, nefiind impozitați.
Marcel Ciolacu, despre impozitarea meditațiilor private
Meditațiile private au ajuns o modalitate prin care profesorii ajung să câștige sume fabuloase. De exemplu, o oră de meditații costă 200 de lei. Cu 8 ședințe pe lună, timp 9 luni pe an, timp de 4 ani, părinții scot din buzunar aproximativ 60.000 de lei, bani care nu sunt impozitați și care intră în buzunarul profesorilor, "la negru".
„Între 100 și 200 de lei, mai puțin nu cred... Cam toți copiii din clasă fac meditații”, a spus un tânăr.
Marcel Ciolacu își dorește ca banii pe meditații să fie impozitați. Astfel, profesorii vor fi nevoiți să scoată chitanță pentru o oră de meditație privată, iar în acest mod se vor deduce bani din impozitul părinților.
„Și fiul meu a făcut meditații! Pentru cei care câștigă mai puțin și pentru clasa medie, vor fi deduceri din impozit pentru meditații. În momentul în care treci chitanța în calculator pentru meditații, ți se deduce din impozit”,
Specialiștii susțin că inițiativa premierului este o modalitate sigură prin care profesorii ar putea ajunge să-și declare veniturile, iar pentru părinți devine o șansă de deducere din impozit.
„Le-ar putea scoate la lumină, pentru că părintele ar putea spune ”îmi doresc să-mi dai o factură, ca să-mi decontez un impozit. Gândiți-vă că cei care plătesc meditații sunt de obicei în mediul urban, acolo sunt școli foarte aglomerate.
Ca atare, dacă un meditator, chiar mai slab decât profesorul clasei, ar putea să funcționeze”, a declarat un expert în științele educației, potrivit aceleiași surse.