Premierul Marcel Ciolacu a prezentat în plenul reunit, pachetul de măsuri fiscal-bugetare adoptat prin asumarea răspunderii.

Ce declarații a oferit Marcel Ciolacu?

Principalele declarații au fost:

Marcel Ciolacu, declarații în urma ședinței de la Parlament

Marcel Ciolacu, declarații în urma ședinței de la Parlament

[Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu]

„Vin astăzi pentru a angaja răspunderea Guvernului pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară și să pună punct modului în care cei puternici se credeau de neatins.

Citește și: VIDEO- Forma finală a revoluției fiscale. Salariul minim nu va crește de la 1 octombrie, ci la începutul lunii noiembrie

De astăzi s-a terminat cu dubla măsura, cu privilegiile la stat, cu excepțiile peste excepții din mediul privat și cu banii făcuți ușor din evaziune.

M-am săturat să văd cum unii pot să-și plătească corect taxele și impozitele, în timp ce alții urlă din gură de șarpe că nu se poate. Măsurile au fost dezbătute îndelung. Nu sunt o simplă reacție la nevoiile de acum ale statului. Am avut un dialog public consistent.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Azi îmi asum răspunderea pentru un set de măsuri dar suntem abia la începutul unei reforme mai ample care înseamnă o reașezare a statului pe baze mai echitabile. Nu sunt adeptul modificărilor fiscale atunci când nu e cazul. Nu am susținut niciodată măsuri luate peste noapte.

Nu cred în varianta de inventarea de noi biruri pentru mediul de afaceri corect. Măsuri dure trebuie luate acolo unde există fraudă, evaziune, risipă în cheltuielile statului.

Foarte mulți mi-au sugerat că nu e acum momentul înaintea unui an electoral fără precedent, că ar fi mai bine să ascundem aceste măsuri sub preș și să luăm măsuri după alegeri.

A face nu nimic nu este o opțiune pentru mine și guvernul României. Eu nu pot și nu vreau să las o țară fără opțiuni. De aceea nu am adoptat varianta comodă prin care să nu fac nimic. Astăzi se termină cu șmecheria, azi Guvernul își asumă răspunderea pentru că România nu se mai poate baza doar pe munca celor cinstiti iar pe ceilalți să nu îi deranjeze nimic. România nu mai poate accepta doar cei cu salarii mici să plătească taxe, iar cei cu venituri mari să le tot optimizeze.

E clar pentru toată lumea că ce a fost până acum nu a funcționat. Cheltuielile cu personalul bugetar au explodat, în ultimii 10 ani au crescut de 260%, însă performanța și eficiența nu. Vom implementa un plan de reducere a risipei pentru aparatul de stat, vor fi limitate cheltuielile cu achizițiile, indemnizațiile vor fi plafonate, vom comasa și descentraliza o serie de instituții.

Ca premier sunt obligat să pun interesele României mai presus decât al unor grupuri că fac profituri nu de miliarde, ci de doar sute de milioane.

Pentru interesul României este să nu fie blocate fondurile europene, să aderăm la OECD.

Dacă nu facem nimic ar înseamn să oprim dezvoltarea României și opr irea construcției de școli, autostră și spitale. Oamenii obișnuiți nu vor plăti nimic în plus. Vor fi impozitate luxul și viciile.

Ce prevede legea măsurilor fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea?

Guvernul a publicat forma finală a pachetului de măsuri fiscal-bugetare, cu amendamente, pentru care și-a asumat răspunderea în Parlament.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Parlamentul se reunește în ședință comună, marți, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Scandal în coaliție: Un nou articol „naționalizează” Pilonul 2 de pensii

Puteți consulta documentul cu „Legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung” AICI.

Sursa: Digi24.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si