Close sidebar
Close sidebar

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acţiona România”

România așteaptă să vadă cum va proceda Olanda și dacă va susține aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, a transmis luni premierul Marcel Ciolacu aflat în SUA.

Madalina Grigore,

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care are loc pe 4 şi pe 5 decembrie, nu are pe agendă un vot în ceea ce privește aderarea României şi Bulgariei.

„Olanda a avut alegeri pe data de 22 noiembrie. Nu a avut timp să înceapă procedura prim-ministrul actual să supună votului Parlamentului, pentru că au fost alegeri. Era mai mult ca şi sigur că nu se va discuta în JAI-ul din 4 şi 5 decembrie, dar a rămas pe ordinea de zi pentru a se propune o şedinţă JAI extraordinară în cursul lunii decembrie. Aşteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce priveşte Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România", a spus premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Citește și: Anunț de la Guvern despre salariile majorate ale profesorilor în 2024. De unde se găsesc banii pentru pensii?

Cât despre dialogul recent pe care l-a purtat recent cu Austria, premierul Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut "nicio discuţie directă cu cancelarul Nehammer". "Urmează cu certitudine, după ce mă întorc în România, să avem anumite discuţii. Au fost discuţii la nivel de ambasadori şi alte contacte a avut şi domnul ministru de Interne", a completat el.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Programul lui Marcel Ciolacu în SUA

La cimitirul Eroilor, șeful Executivului va depune o coroană de flori, luni.

Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Ulterior, va merge la Pentagon pentru discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Va urma o întâlnire cu secretarul de stat Antony Blinken, iar apoi urmează o discuție cu secretarul pentru Energie.

În România a devenit tradiție ca orice prezidențiabil să efectueze o vizită în SUA, înainte de alegeri, pentru câștigul sprijinului americanilor.

Citește și: Momente emoționante la parada de Ziua Națională din Capitală. Klaus Iohannis: „Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii”

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

După trei zile, Marcel Ciolacu va merge la New York pentru discuții cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial, potrivit  Observatornews.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI