Grila pentru noua lege a salarizării este gata, dar mai multe surse spun că va urma să fie luată o decizie în coaliția de guvernare. Salariul minim pe economie ar urma să crească cu 1 septembrie 2023 la 3.300 de lei brut. Tot de pe 1 septembrie va crește și salariul minim brut în domeniul construcțiilor la 4500 de lei.

Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: „ Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”

Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: „ Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”

Premierul Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim

Aflat într-o vizită la Complexul Sportiv Olimpic din Izvorani, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilitatea unei creșteri salariale.

„Spre exemplu, în Germania, anul trecut, salariul minim a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală, prin discuţii vom... Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim, astfel încât...E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile...Nu le taie. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a declarat vineri Marcel Ciolacu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Referitor la TVA, Marcel Ciolacu a explicat că în discuţiile pe care le-a purtat cu reprezentanţii Comisiei Europene aceștia au spus guvernanților români că  „trebuie să fie o ordine”  în ceea ce privesc cotele de TVA, prin eliminarea excepțiilor care sunt acordate în prezent în mai multe sectoare. S-a stabilit în principiu, ca pentru mâncare, medicamente, dispozitive medicale de tipul protezelor cota să fie stabilită la 9%.

Citește și: Cât câștigă șefii ASF. Salarii de trei ori mai mari decât venitul lui Klaus Iohannis

„Ce vă pot spune... În discuţia mea cu Comisia, şi au dreptate: trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu 7 tipuri de TVA, hotărâţi-vă! Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România. Nu le-a spus numai Comisia, le-au spus toate forurile financiare.

Ce vrem? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră la televiziuni, la presă, unde doriţi. Şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizia”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO- Eșecul impozitării bacșișului: Clienții preferă să nu mai lase deloc bacșiș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si