Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat despre mărirea salariilor că ar putea fi aplicată în anul 2025.

"Va avea aplicabilitate în 2025", a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu în cadrul europafm.ro, postat pe contul său de Facebook.

Premierul a declarat că ar fi dorit ca legea salarizării să poată fi aplicată începând cu ianuarie 2024, dar acest lucru se pare că nu este posibil.

Marcel Ciolacu și mărirea salariilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, în cadrul unui interviu europafm.ro, că aplicabilitatea unui măriri salariale, în România, s-ar putea întâmpla în anul 2025. Premierul a susținut că ar fi dorit ca legea salarizării să înceapă cu luna ianuarie a acestui an, dar este imposibil. 

"Este în cererea de plată cu numărul de plată 4, categoric la fel ca și reforma fiscală. Iar părerea mea e că va avea aplicabilitate din anul 2025. Nu știu dacă la începutul anului", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Marcel Ciolacu a menționat că nu este Harry Potter și că nu poate accelera procesul, cu toate că mărirea salariilor reprezinta dorința tuturor.

"Vine legea salarizării și o să o respect. Eu înțeleg că și dumneavoastră și eu și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Repet, nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu",

a declarat Marcel Ciolacu. 

Citește și: Ce conține noul PNRR modificat de Guvern și acceptat de Comisia Europeană. Premierul Ciolacu: "Am scăpat de coșmarul înghețării pensiilor"

premier Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul României

[Sursa foto: Facebook-Marcel Ciolacu]

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor?

În cadrul aceluiași interviu, Marcel Ciolacu a discutat despre mărirea salariilor din învățământ, care a fost cerută de profesori și promisă acestora de Guvern. Premierul a menționat că salariile profesorilor au fost mărite, deja, în avans cu aproape 30%.

femeie care numără bani

Mărirea salariilor este posibilă în 2025

[Sursa foto: istockphotos]

"Cifrele n-au cum să mintă. Mâine, poimâine de la ora 10:00 am iarăși întâlnire cu liderii. Nu vom avea o lege a salarizării pusă în aplicare pe anul viitor. Vom avea discuțiile astfel încât până la legea salarizării să acoperim cât mai mult din acest 50%", a spus Ciolacu despre salariile profesorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si