In articol:
- Rectificarea bugetară pentru racolarea primarilor
- „Tunurile date sub pretextul pandemiei”
- România, singura țară UE care crește pensiile în această perioadă
Referitor la rectificarea bugetară, Marcel Ciolacu a scris, vineri, pe Facebook, că Parlamentul o va corecta.
„O rectificare a răzbunării faţă de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul realităţii!
Rectificarea bugetară pentru racolarea primarilor
Liderul interimar al PSD a adăugat că prin această rectificare bugetară, puterea și-a asigurat „continuarea unui terorism politic” prin racolarea primarilor din fonduri guvernamentale.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
„O rectificare bugetară prin care prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale şi dovada clară a bătăii de joc faţă de viitorul României.
Bani doar de rapt şi de racolat! Nu investiţii, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia naţională pusă pe butuci de măsuri aberante”, a completat Ciolacu.
„Tunurile date sub pretextul pandemiei”
Ciolacu a mai spus că rectificarea a vizat „asigurarea luxului prezidențial” și „s-au premiat serviciile”.
„O rectificare prin care s-a vizat doar asigurarea luxului prezidenţial, prin care s-au premiat serviciile şi s-au penalizat instituţiile care şi-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei. O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament!”, a conchis Marcel Ciolacu.
România, singura țară UE care crește pensiile în această perioadă
Într-o conferință de presă susținută vineri, premierul Ludovic Orban a anunțat creșterea pensiilor cu 14%, adăugând că nicio altă țară europeană nu a mai luat decizia de creștere a acestora.
„Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor. Faţă de prognoza de creştere economică de 4,1- 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică care este estimată la 3,8% astăzi”, a afirmat Orban.
„Guvernul va creşte pensiile şi va creşte pensiile cu un procent consistent de 14%. Va fi cuprinsă în ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară. Este o creştere extrem de mare care ne angajăm să o putem finanţa atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase”, a explicat Orban.